Lof voor centraal verdedigingsduo: 'Zij durven door te dekken'

Lof voor centraal verdedigingsduo: 'Zij durven door te dekken'

Karim El Ahmadi is trots op het centrale verdedigingsduo gisteren. Trainer Fred Rutten besloot om tijdens de Klassieker géén beroep te doen op routinier Joris Mathijsen, maar het onervaren duo Terence Kongolo en Sven van Beek mocht het gaan doen in De Kuip.

”Dit is zoals we het elke week moeten doen, ook tegen de kleinere ploegen”, aldus El Ahmadi. ”Tegen Willem II moesten we van de trainer ook diep staan en vroeg storen, maar toen lukte het ons niet. Vandaag ging het tegen Ajax perfect. Gewoon je man durven loslaten en vanaf de eerste minuut vooruit voetballen. Ik ben wat dat betreft vooral trots op die jonkies achterin'', maakt hij in Metro een bruggetje naar het spel van de twee (jeugd)internationals.

”Zij durven één op één te spelen en door te dekken, ze hebben bewezen het niveau aan te kunnen. Dat maakt het voor ons op het middenveld een stuk eenvoudiger. Joris is ook belangrijk voor ons en zal zeker weer zijn wedstrijden gaan spelen. We hebben nu eenmaal veel mogelijkheden in de defensie en op het middenveld. De jongens die er nu naast komen te staan, moeten niet treuren. Het kan zomaar zijn dat ik bijvoorbeeld de komende wedstrijd op de bank kom te zitten.”

Het opgedane vertrouwen moet snel tot resultaat leiden, want de teller staat pas op vijf punten na zes wedstrijden. ”Dat is treurig, ja”, zegt El Ahmadi. ”We moeten ervoor zorgen dat we nu snel twee, drie wedstrijden achter elkaar winnen, dan klimmen we vanzelf weer omhoog. Tegen Ajax hebben we in ieder geval bewezen dat we het in ons hebben.”

Lees meer over
El Ahmadi Kongolo Van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties