Aboutaleb: \'ME voorkwam confrontatie tussen supporters\'

Aboutaleb: \'ME voorkwam confrontatie tussen supporters\'

Ahmed Aboutaleb heeft vandaag gereageerd op het ogenschijnlijk buitenproportionele optreden van de Mobiele Eenheid na de returnwedstrijd tegen Kuban Krasnodar en de handelswijze van de oproerpolitie direct na afloop van het thuisduel met Roda JC. D66 stelde schriftelijke vragen over beide incidenten.

Twee supporters van Feyenoord werden bij de Europa League-wedstrijd tegen Kuban Krasnodar met de wapenstok bewerkt, nadat zij een 11-jarige jongen wilden beschermen die tussen de politiepaarden terecht was gekomen. Ooggetuigen zagen überhaupt geen aanleiding voor de plotselinge aanwezigheid van de politie-eenheid boven aan de trappen van het stadionviaduct, laat staan het toegepaste geweld van de ME.

Burgemeester Aboutaleb meent echter dat er een mogelijke escalatie is voorkomen. 'Na de wedstrijd bleef een aantal supporters van Feyenoord de supporters van Kuban Krasnodar opwachten. De ME is ingezet, waardoor een confrontatie tussen de beide supportersgroepen is voorkomen', legt Aboutaleb het ME-optreden uit.

Het optreden van de ordehandhavingsdienst na de wedstrijd tegen Roda JC wekte ook veel woede op bij supporters. De jacht op één supporter met een stadionverbod zou gevaarlijke situaties hebben veroorzaakt op de Noordzijde.

Aboutaleb heeft ook daar echter een verklaring voor. 'Tijdens deze wedstrijd ontstonden enkele situaties waarbij zowel de stewards, als de politieagenten hun werkzaamheden niet konden verrichten. Ook werden twee stewards door twee supporters van de trap geschopt. Hierop is besloten de ME te positioneren in het stadion met het doel voor de collega's een veilige werkomgeving te creëren en aanhoudingen te verrichten.'

Klik hier voor alle antwoorden van burgemeester Aboutaleb

Lees meer over
ME
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties