Van Boekel blijft achter zijn beslissingen staan

Van Boekel blijft achter zijn beslissingen staan

Pol van Boekel floot vandaag de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord (2-1, red.). De scheidsrechter nam in het duel een aantal curieuze beslissingen. Hij kende Feyenoord geen penalty toe, na een overtreding van Nick Viergever op Ruben Schaken, en hij gaf Kelvin Leerdam bovendien rood.

Na de wedstrijd gaf Van Boekel commentaar op beide situaties. Allereerst de ogenschijnlijke overtreding op Schaken. 'Je ziet duidelijk de balrichting veranderen. De verdediger heeft dus duidelijk de bal gespeeld. De bal spelen betekent voor ons geen overtreding.'

In de herhaling komt echer naar voren dat Viergever Schaken eerst raakt, waarna de bal inderdaad van richting verandert. 'Ja, dan moet je het in seconden of in milimeters als het ware analyseren. Nee, voor mij was het eerst de bal spelen en dan contact. Geen strafschop dus.'

In de achtenzestigste minuut gaf de scheidsrechter een rode kaart aan Feyenoorder Leerdam. 'We zien een gestrekt been. Hoge snelheid. Hij brengt de gezondheid van de speler dus in gevaar.' Leerdam raakte Marcellis weliswaar amper maar volgens Van Boekel was het 'buitensporige inkomen' van Leerdam zodanig dat hij de gezondheid van Marcellis in gevaar bracht.

Lees meer over
Van Boekel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties