Slot dankbaar voor alle support: "Dat was wel indrukwekkend"

Slot dankbaar voor alle support: "Dat was wel indrukwekkend"

Arne Slot heeft genoten van Het Legioen zondagavond. Niet alleen was de trainer dankbaar voor de waardering die hij zelf kreeg, maar ook de wisselwerking tussen de spelers en de fans gedurende de wedstrijd waren erg positief voor het wedstrijdverloop, zo concludeert Slot. Na afloop ontstond er ook nog een ontroerend moment in de kleedkamer, maar dat had helaas een hele andere oorzaak.

"Dat was heel bijzonder", begint Slot tegenover ESPN. "Ik zou het kunnen downgraden, maar dat zou niet recht doen aan de gevoelens die ik op dat moment had. Het was echt heel bijzonder. In de drie jaar dat ik nu bij Feyenoord ben, heb ik van de eerste tot de laatste dag de waardering gevoeld. Vandaag was het wel heel massaal, dus dat was wel indrukwekkend."

De trainer greep ook het moment aan om zijn assistent Sipke Hulshoff in het zonnetje te zetten. "Ze scanderen mijn naam en dat is eigenlijk een beloning voor de manier waarop wij de afgelopen drie jaar gepresteerd hebben, want er zijn ook heel veel andere mensen nog die ongelofelijk hard gewerkt hebben en kwaliteit hebben geleverd, waardoor we mooie wedstrijden hebben voorgeschoteld."

Een ander bijzonder moment vond na afloop plaats in de kleedkamer, echter was dit om een ontzettend verdrietige reden. "Een jongetje, Mats, heeft twee weken geleden te horen gekregen dat hij kanker heeft. Die hebben wij net even mee de kleedkamer in genomen om hem een hart onder de riem te steken in de moeilijke tijd die voor hem ligt."

Santiago Gimenez
Slot was over de wedstrijd zelf niet heel erg tevreden, maar er was één invaller die hem wel erg positief opviel. "Santi kwam erg sterk het veld in. Lekker dat zijn eerste balcontact ook gelijk een penalty en een goal was, maar je zag ook weer de snelheid in zijn bewegingsritme en de agressiviteit voor de goal. Uiteindelijk gaf hij ook nog een assist en gaf hij ook nog een geweldige bal op Lingr. Blijkbaar hebben die vrije dagen Santi goed gedaan, want hij was vandaag uitstekend."

Motivatie
Bij Feyenoord hoeven de spelers niet gemotiveerd te worden, zo kan Slot wel bevestigen. "Als je vandaag ook gezien hebt hoeveel mensen er om zondagavond 20:00 uur in een stadion zitten. De sfeer in het stadion was weer geweldig, dan denk ik dat het een voorrecht is om in het Feyenoord-shirt te mogen spelen. Mooiere omstandigheden kun je niet vinden. Als je dan ook nog in een elftal speelt dat lekker combineert, dan krijg je een wedstrijd als vandaag."

Marino Pusic
Slot wil eigenlijk niks kwijt over een mogelijke opvolger, maar kan toch niet stil blijven als hem wordt gevraagd naar zijn voormalig collega. "Iedereen weet hoe goed ik ben met Marino en hoe ik hem waardeer als mens en als trainer, dus als Marino dat graag zou willen, overigens zeer succesvol bij Shakhtar, dan zou ik het fantastisch vinden als hij die kans zou krijgen. Maar ik zei al: je wil ook niet praten over een opvolger als het helemaal niet duidelijk is wie dat is."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties