Slot: "Ik kan niet vertellen wanneer het naar buiten wordt gebracht"

Slot: "Ik kan niet vertellen wanneer het naar buiten wordt gebracht"

De aftrap van het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle nadert, dus dat betekent dat Arne Slot zoals gebruikelijk weer voor de camera verschijnt om de laatste dingen te bespreken. Opvallend is dat de trainer in zijn opstelling heeft gekozen voor een aanval met Igor Paixão, Ayase Ueda en Luka Ivanusec.

"Santi viel uit in de warming up tegen Go Ahead Eagles", begint de trainer van Slot in gesprek met ESPN. "Daarna hebben wij de hele groep een dag of zes vrij gegeven, vooral gericht op de internationals die weinig vrij hebben en straks weer een toernooi spelen. Dus daardoor heeft hij maar twee of drie dagen kunnen trainen. Dat vond ik te weinig om vandaag te spelen en Ueda deed het vorige week prima, dus vandaar dat hij blijft staan."

Bij de buitenspelers heeft Slot de keuze gemaakt voor Igor Paixão en Luka Ivanusec. "Ik vond Luka vorige week een uitstekende wedstrijd spelen. Alle drie kon ik ze eigenlijk niet passeren, maar je moet er toch eentje passeren. Maar Minteh de laatste weken met een rode kaart in de bekerfinale en tegen Go Ahead heb ik hem ook een paar keer zijn man zien laten lopen, dus als je dan onderaan de streep komt, vind ik deze twee het beste."

Liverpool FC
Veel analisten en andere mensen uit de voetbalwereld hebben tips voor Slot wat betreft zijn overstap naar Engeland. Eén van die adviezen is dat hij geen eigen spelers moet meenemen. "Er zijn altijd goede adviezen van mensen die er gewerkt hebben en ook hun sporen verdiend hebben in de voetballerij. Alleen ik denk niet dat je altijd alles op voorgaande momenten kan plakken. Ik lees ook overal de succesrating van Nederlandse trainers in Engeland. Dus kortom, er zijn zoveel variabelen. Als een speler goed is, zou het niet uit moeten maken van welk niveau hij komt."

Waarom de overstap naar Liverpool nog niet is aangekondigd? Een kwestie van tijd, zo lijken de woorden van Slot te verklappen. "Dit soort dingen hebben altijd even tijd nodig en ik heb altijd al gezegd dat ik veel vertrouwen heb in dat het goed komt. Ik kan je niet vertellen wanneer het precies naar buiten wordt gebracht."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties