Professor Penalty: 'Van Bronckhorst moet penalty nemen'

2010-07-02 06:54:30 5.884 keer bekeken 20 reacties Pro Shots Bron: Telegraaf.nl

Sinds de uitgave van zijn boek 'De Strafschop' staat hij bekend als Professor Penalty. Auteur en consultant Gyuri Vergouw is dan ook heel resoluut als de mogelijkheid van strafschoppen aan de orde komt, mocht Nederland-Brazilië vandaag na 120 minuten geen winnaar opleveren.  

"Ik ben tot de conclusie gekomen, dat Bert van Marwijk met Robben, Mathijsen, Huntelaar, Van Bronckhorst en Heitinga de meeste kans op succes heeft. Allereerst zijn linksbenige spelers in het voordeel, omdat hun lichaamsstand voor een keeper moeilijker te duiden is. Verder moet je voetballers hebben die een beetje tussen de stress en te veel zelfvertrouwen inzitten. Types als Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay, die stabiel zijn en veel hebben geoefend."

Opvallend is, dat Professor Penalty niet kiest voor spelers als Kuyt, Sneijder en Van Persie. "Kuyt zou nog kunnen, maar Sneijder en Van Persie zeker niet. Normaal gesproken zou Van Persie 'm moeten nemen, maar nu niet. Hij is niet in vorm, zit niet goed in z'n vel en wil daardoor te graag. Spelers die op die manier hun verantwoordelijkheid willen nemen, moet je juist tegen zichzelf in bescherming nemen. Iemand als Seedorf had dat ook. Het nemen van verantwoordelijkheid, gekoppeld aan grote technische kwaliteiten, waardoor zo'n speler te zeker van zijn zaak is. Zoals Sneijder. Iemand die zo goed kan voetballen, dat-ie te overtuigd van zichzelf is. Goede voetballers zijn trouwens bijna nooit goede strafschopnemers. Johan Cruijff en Franz Beckenbauer hebben in hun carrière ieder zes penalty's genomen en allebei drie gemist. Types als Paul Breitner, Andy Brehme en Ronald Koeman zijn er veel beter in. Net niet de grote sterren, maar wel stabiele persoonlijkheden, die zich heel bewust zijn van wat ze wel en niet kunnen."

Gerelateerd nieuws
20 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72612 leden - Op dit moment zijn 38 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved