Feyenoord O19 treft FC Bayern München O19 in achtste finale Youth League

Feyenoord O19 treft FC Bayern München O19 in achtste finale Youth League

Het avontuur van Feyenoord O19 in de Youth League heeft vrijdagmiddag een vervolg gekregen. De Rotterdammers weten nu namelijk dat FC Bayern München de tegenstander is in de achtste finale van het Europese toernooi. De wedstrijd wordt gespeeld op 27 of 28 februari.

De knock out fase van de Youth League bestaat uit één wedstrijd en dus is het voor Feyenoord een nadeel dat zij als tweede geloot werden. De achtste finale wordt nu namelijk gespeeld in München. Toch lijken de talenten van Robin van Persie beperkt moeite te hebben met het spelen van uitwedstrijden, in de groepsfase werden namelijk alle tegenstanders op vreemde bodem verslagen. Echter was de wedstrijd tegen SS Lazio (1-3) de enige waarbij het gemakkelijk ging, want in Madrid (1-2) en Glasgow (2-3) werd de overwinning pas in de slotfase gemachtigd.

Doordat de Rotterdammers eerste zijn geworden in de groepsfase met de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid, SS Lazio en Celtic FC, was het ticket voor de achtste finale van het jeugdtoernooi direct bemachtigd. Voor Bayern München verliep de route iets anders. Zij werden tweede in de groepsfase van de Youth League en daardoor moest in de tussenronde eerst een winnaar van de ‘Domestic Path Route’ verslagen worden, dat zijn jeugdelftallen die kampioen zijn geworden in hun eigen land, maar waarbij het eerste elftal niet deelnam aan de Champions League.

Een eventuele kwartfinale bestaat ook uit één wedstrijd en wordt gespeeld op 12 of 13 maart. De halve finale staat gepland op 19 april en wordt afgewerkt op neutraal terrein, evenals de finale die voor 22 april op de agenda staat. Er is vrijdagmiddag direct ook geloot voor de rest van het toernooi. Mocht Feyenoord de wedstrijd tegen Bayern München winnen, dan reist de winnaar tussen Olympiacos en RC Lens af naar Rotterdam.

Overige achtste finales
AZ Alkmaar O19 - FC Porto O19
AC Milan O19 - SC Braga O19
Real Madrid O19 - RB Leipzig O19
MŠK Žilina O19 - FC Copenhagen O19
FC Salzburg O19 - FC Nantes O19
Olympiacos FC O19 - RC Lens O19

FSV Mainz O5 O19 - Manchester City O19

Kwartfinales
FSV Mainz O19/ Manchester City O19 - AZ Alkmaar O19/ FC Porto O19
FC Salzburg O19/ FC Nantes O19 - MSK Zilina O19/ FC Copenhagen O19
FC Bayern München O19/ Feyenoord O19 - Olympiacos O19/ RC Lens O19
AC Milan O19/ SC Braga O19 - Real Madrid O19/ Leipzig O19

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties