Wieffer: "Het begint steeds meer te wennen dat we zo spelen"

Ook Mats Wieffer deed woensdagavond in de Champions League niet onder voor zijn ploeggenoten bij Feyenoord. De middenvelder komt ook in dit systeem met Ramiz Zerrouki goed tot zijn recht. Zelf genoot hij de 23-jarige Tukker van het goede spel van de Rotterdammers.

"Ik heb ervan genoten en ik denk meer mensen", vertelt Wieffer na afloop van de wedstrijd met een grote glimlach voor de camera van RTV Rijnmond. "Voornamelijk de eerste helft. De tweede helft eigenlijk ook, maar vooral de eerste helft denk ik dat die erg goed was." Wat zo goed was in het eerste deel van de wedstrijd? "Eigenlijk het hele gevoel van dat je tegen zo'n ploeg, zo goed kan spelen. Voornamelijk met drukzetten wisten ze moeilijk de vrije man te vinden."

Of Wieffer van te voren had verwacht dat Feyenoord zo goed zou spelen? "Ik denk als wij echt op-en-top zijn, dat zoiets er wel in kan zitten en vandaag was gewoon erg goed van ons. Voornamelijk omdat het drukzetten goed verliep, dan heb je snel de bal terug en veel meer vertrouwen. We hadden een goed plan hoe we hen konden bestrijden."

Samenwerking met Zerrouki
Aan het begin van dit seizoen was het grootste vraagteken hoe Zerrouki en Wieffer samen op het veld konden staan. Na twee wedstrijden in de Champions League blijkt dat dit prima mogelijk is. "Voor mij is de speelstijl wel iets anders, maar het begint steeds meer te wennen dat we zo spelen. Ik denk ook wel dat je dat vandaag zag. Soms sta ik iets hoger en dan heeft Ramiz iets meer ruimte. Dat zijn allemaal dingen waar ik van leer, op dit niveau spelen en veel om me heen kijken. Ik denk dat dit voor iedereen goed is en het goed in elkaar viel."

Over zijn eigen spel was Wieffer wel tevreden. "Eerste helft goed, tweede helft had ik misschien twee ballen die iets minder waren. D eerste keer zag ik de buitenspeler niet, en één keer had ik een miscommunicatie met Calvin. Verder speelde ik denk ik wel prima."

Santiago Gimenez
"Hij staat altijd op het goede plek", vertelt Wieffer vol enthousiasme over de spits van Feyenoord. Vooral de positionering vindt de middenvelder erg bijzonder. "Dat is heel lekker en ook voor jezelf als spits als je dat hebt. Hij heeft eigenlijk een hattrick gemaakt met eentje die was afgekeurd. Heel lekker dat hij er is en hopelijk maakt hij er nog een paar."

Gimenez sprak zelf uit te denken aan een mooi avontuur in de Champions League. Die uitspraken doet Wieffer nog niet. "We wisten dat we vandaag moesten winnen, dus dat geeft een heel goed gevoel. Ik denk dat het voor de aankomende weken wel een boost geeft."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties