Vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Celtic

Vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Celtic

Na fraaie campagnes in de Conference League en de Europa League keert Feyenoord dinsdag terug in de Champions League, het toernooi waarin het in seizoen 2017-2018 voor het laatst actief was. In een uitverkochte Kuip wacht direct een affiche met een historisch tintje. Celtic FC komt op bezoek in De Kuip.

Trainer Arne Slot heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar de kraker min of meer verklapt hoe de aanval van Feyenoord eruit gaat zien. De Rotterdammers kunnen in de eerste wedstrijden van de groepsfase van de Champions League niet beschikken over Santiago Gimenez en Ayase Ueda.

Tijdens het persmoment in De Kuip liet Slot vallen dat er drie spelers in de aanval gaan starten, waarvan er twee als rechtsbuiten uit de voeten kunnen, maar alle drie kunnen ook in de spits en als linksbuiten opgesteld kunnen worden. De trainer hint hiermee naar Luka Ivanušec, Yankuba Minteh en Igor Paixão.

Feyenoord is van plan om tegen Celtic FC flink te gaan rouleren in de punt van de aanval, zo vertelt Slot. ''Dan bedoel ik niet elke vijf minuten, hoor. Maar in fases zou het kunnen. Alle drie de voorhoedespelers kunnen linkerspits of spits spelen en Paixão en Minteh kunnen ook nog vanaf de rechterkant opereren.''

Het is alleen nog de vraag welke aanvaller vanaf de aftrap de kans krijgt als diepe spits. Slot was lovend over de manier waarop Minteh drukzet. Het lijkt er dan ook op dat de Gambiaan als eerste de voorkeur krijgt. ''Uiteindelijk hebben we straks drie spelers voorin die in fases van wedstrijden ook vanaf een andere positie kunnen spelen dan waar zij zijn gestart.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Minteh, Ivanušec.

Vermoedelijke opstelling Celtic
Hart; Johnston, Lagerkielke, Scales, Taylor; O'Riley, McGregor (C), Turnbull; Hatate, Furuhashi, Maeda.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties