''Mijn assistent had hem vroeger als speler wellicht wel een beuk gegeven''

''Mijn assistent had hem vroeger als speler wellicht wel een beuk gegeven''

Trainer Arne Slot heeft maandagmiddag uitvoerig vooruitgekeken naar de belangrijke thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Celtic FC. De Rotterdammers openen de groepsfase van de Champions League in hun eigen stadion tegen de Schotse kampioen. In dezelfde groep bevinden zich ook Atlético Madrid en Lazio.

Slot wil niet spreken over een favorieten rol van Feyenoord. ''Ze behoren samen met ons tot de kampioenen in deze groep. Celtic is van de laatste tien seizoenen negen keer kampioen geworden. Daar moet je alleen maar respect voor hebben, ook al is het in een competitie waarin twee clubs de dienst uitmaken. Ik schat Celtic hoger in dan Rangers. Ik waardeer Celtic als team en ik kijk graag naar hun manier van spelen.

''Ze hebben een goede, gestructureerd spelende ploeg, met veel Aziatische invloeden en snelheid voorin'', vervolgt de trainer van Feyenoord tijdens het persmoment. ''Waar wij hen pijn kunnen doen? Ze hebben niet echt een zwakte, maar zoals elke ploeg zetten ze op een bepaalde manier druk. Wij besteden aandacht aan de wijze waarop we daaronder vandaan willen spelen. Dan bepaalt de vorm van de dag welke ploeg dominant zal zijn.''

Feyenoord houdt rekening met de Japanner Kyogo Furuhashi. De spits is op tijd fit. ''Dat is balen voor ons. Ik had het niet erg gevonden als hij niet zou spelen. Hij is een hele goede speler, een van de beste van Celtic. We kennen zijn kwaliteiten. We zijn geen team dat hem nu fysiek zal opzoeken. Mijn assistent John de Wolf had hem vroeger als speler wellicht wel een beuk gegeven in de tunnel, maar dat is niet meer van deze tijd. Ook al is er geen VAR in de tunnel'', lacht Slot.

Quinten Timber
Tijdens het persmoment was ook de middenvelder van Feyenoord aanwezig. Slot ziet dat Timber stappen maakt dit seizoen. ''Als Quinten die ene actie maakt, zie je hoe bijzonder en speciaal die is. Alleen ik vond met name vorig seizoen, en dit seizoen wordt dat al beter, dat er te veel pauzes tussen die goede acties zaten. Ik vind dat goede spelers dat veel vaker moeten laten zien.''

''Hij is fitter geworden, en daardoor is hij nu ook in staat om niet slechts een keer in het kwartier die bijzondere kwaliteit te laten zien, maar veel vaker. Als je echt een topspeler wilt zijn, dan moet dat echt veel vaker gebeuren. Hij is tegen de kleinere clubs op de goede weg. Morgen mag hij dat ook tegen Celtic laten zien'', sluit Slot zijn verhaal af.

Lees meer over
John de Wolf Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties