Timber: "Met die combinatie kunnen we iets moois neerzetten"

Aanstaande dinsdag keert de Champions League eindelijk weer terug in De Kuip. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Celtic, blikken Quinten Timber en trainer Arne Slot vooruit op wat hen te wachten staat. De middenvelder van Feyenoord zag een heel sterk elftal in de afgelopen weken en hoopt ook tegen de Schotten te kunnen overtuigen.

Het spelen van wedstrijden op het hoogste niveau in Europa brengt altijd iets speciaals met zich mee. Voor Timber is het lastig te beschrijven wat zijn gevoelens zijn richting de wedstrijd tegen Celtic. "Het is moeilijk te zeggen, ik stond net ook in het stadion hier. Het gevoel als ik hier naartoe kom en hier zit bij de persconferentie voor een Champions League-wedstrijd, dat is een apart gevoel. Jurrien heeft het al een keer tegen mij gezegd: ‘het is speciaal, geniet ervan'."

"Ik reed afgelopen zaterdag met Quilindschy terug in de auto na de wedstrijd en toen zeiden we ook tegen elkaar van 'dinsdag staan we hier, Champions League!' We hebben allebei een andere route gehad, ik heb hier met Quilindschy gespeeld in de opleiding, hij heeft het moeilijk gehad, maar nu staan we hier toch samen bij een Champions League-wedstrijd. Dat is wel heel speciaal en nu ik het al zeg krijg ik er kippenvel van."

Hoewel de spelers nog geen uitgebreide over Celtic analyse hebben gekregen van de technische staf, weet Timber wel welke dingen Feyenoord kunnen helpen om de Schotten morgen te verslaan. "Eigenlijk altijd in De Kuip, we willen vol gas gaan en willen mooi voetbal laten zien. Met die combinatie van twee dingen kunnen we iets moois neerzetten denk ik."

Sterk elftal
"Ja", reageert Timber krachtig op de vraag of de afgelopen weken de beste uit zijn carrière zijn. Arne Slot gaf eerder al aan dat dit het best voetballende elftal is waar hij ooit mee heeft gewerkt. Wat het zo speciaal maakt om in dit elftal te voetballen? "Vooral het team gevoel. Eigenlijk als je in het veld staat en je voelt dat je in de eerste twintig minuten zo goed voetbal speelt. Dan voelt dat gewoon lekker als speler zijnde en als team zijnde."

Timber heeft een goed gevoel bij het huidige middenveld van Feyenoord. "Ik heb wel het idee dat het de afgelopen wedstrijden goed is gegaan. Dat is niet alleen op het middenveld, maar voor heel het team." Hoewel het de afgelopen weken erg goed ging, was dat niet tegen teams van Champions League-niveau. De ervaring van spelers op dit level is schaars, maar de middenvelder verwacht dat dit geen problemen oplevert. "Dat is iets waar je eigenlijk geen controle over hebt. Wat ik wel weet is dat het pittig gaat worden, ook tegen Celtic. Dat we geen Champions League-ervaring hebben, dat weet iedereen nu wel. Nog steeds willen we vol gas gaan morgen. Dat is het belangrijkste voor ons."

Tweede seizoen in Rotterdam
Timber heeft nu één seizoen erop zitten bij het eerste elftal van Feyenoord, als hij de vraag krijgt wat er precies veranderd is in die periode reageert hij direct. "Heel veel andere spelers. Voor mij was het een jaar geleden ook nieuw, veel wedstrijden gespeeld, blessures gehad, meerdere dingen meegemaakt, dus als persoon ben je natuurlijk ook verder. Dat zijn de belangrijkste dingen voor mij wat het verschil maakt."

"Nee", geeft Timber lachend antwoord op de vraag of Slot altijd tevreden is over hem. "Als ik voor mezelf mag spreken, denk ik bepaalde acties wat ik soms in de wedstrijd laat zien, dat constant te kunnen doen op een hoog tempo. Ik denk dat dat misschien wel het belangrijkste is."

Jeugdwedstrijden als basis
In de jeugd bij Feyenoord heeft Timber onder andere samengespeeld met Hartman en samen hebben ze ook veel toernooien gespeeld. Tijdens deze jeugdwedstrijden lag de druk ook regelmatig hoog en de middenvelder van de Rotterdammers denkt dat dit wel heeft geholpen in het vormen van de speler die hij nu is. "Honderd procent! Dat zijn natuurlijk andere wedstrijden, maar zijn ook wedstrijden waar druk opstaat. Waar je tegen de beste speelt en je ook kan meten met de beste. Dat gaat morgen ook zo zijn."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties