Slot: "Dan had het tegen negen man een hogere uitslag mogen zijn"

Arne Slot kijkt over het algemeen tevreden terug op de 2-0 overwinning op Celtic. De Rotterdammers zijn koplopers in groep E, nadat het duel tussen SS Lazio en Atlético Madrid eerder op dinsdagavond in 1-1 eindigde. De trainer van Feyenoord vindt wel dat zijn elftal wellicht meer had moeten scoren.

"Met name dat we in de tweede helft beter waren dan in de eerste helft", antwoord Slot tegenover Ziggo Sport op de vraag waar hij het meest tevreden over is. "De eerste helft vond ik het onrustig. Een aantal keer echt wel een prima opbouw, maar dan een aantal moeilijke, geforceerde passes. In omschakelmomenten ballen die van ons lichaam stuiteren, waardoor ze in één of twee gevaarlijke momenten kwamen."


"Ik was de eerste helft wel blij met de discipline en inzet die ze toonden, maar het spel aan de bal was de eerste helft zeker niet goed", vervolgt Slot zijn verhaal. Of dat kwam door de zenuwen? "Dat zou het kunnen zijn. Of het drukzetten van de tegenstander, onze reactie daarop was niet altijd ideaal. Dat weet je, als de tegenstander veel risico neemt op de één-tegen-één, dat misschien niet iedere keer de aanvalsopbouw goed is. Maar ik vond het onrustig en dat heb ik ze in de rust ook gezegd."

In de tweede helft kwam Feyenoord veel beter voor de dag, zo vonden Hartman en Stengs, maar dat bevestigt ook Slot. "Dat vond ik gelijk al vanaf de start. Ik denk dat we de tweede helft gelijk goed begonnen. Veel rustiger waren in de opbouw, veel beter instaat waren veel geduldiger daarin te zijn waardoor de ruimte vanzelf komt. In de tweede helft vond ik dat we wat meer passes gebruikten om ruimtes te creëren. Dan, mede door de strafschop en rode kaarten, speel je een gewonnen wedstrijd."

"Je kan niet zeggen dat we net zo goed gespeeld hebben als afgelopen drie wedstrijden", concludeert de trainer van Feyenoord. "Dat is de discussie: hoe goed zijn wij nu werkelijk? Of is Celtic misschien ook wel wat beter dan wij aan de voorkant vonden? Ik vond dat ze vrij comfortabel aan de bal waren, goed positiespel speelden. En hun drukzetten was ook beter dan wij gewend zijn. Daarentegen heeft de tweede helft ook aangetoond dat als wij dingen beter doen, we ook in staat zijn om onder die druk uit te spelen."

Hogere uitslag
Momenteel is Feyenoord, dankzij het gelijke spel tussen SS Lazio en Atlético Madrid, koploper in de groep. "Als je van het veld afloopt, gaat er wel door je hoofd heen dat onderling resultaat belangrijk kan zijn aan het einde van de groepsfase. Dan had het tegen negen man een hogere uitslag mogen zijn. Zonder onszelf klein te maken, maar we zijn wel Feyenoord en we zijn niet gewend om Champions League-wedstrijden te winnen."

Penalty
Voor Igor Paixão was het een wedstrijd met een dubbel gevoel, hij miste namelijk een penalty. Slot legt uit waarom de Braziliaan hem nam. "Dávid Hancko was de eerste nemer, maar ze hebben samen overlegd dat Igor zich heel goed voelde. Normaal gesproken is hij heel koel en in zijn aanloop liet hij zien dat hij koel was, maar de strafschop was niet goed ingeschoten. Ik vond ook niet dat hij een heel gelukkige wedstrijd speelde."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties