Hartman: "Een hele mooie avond en het smaakt naar meer"

Hartman: "Een hele mooie avond en het smaakt naar meer"

Voor Quilindschy Hartman was het een enorm speciale avond. Als speler van Feyenoord doorliep hij de gehele jeugdopleiding en om dan uiteindelijk in een volle Kuip te staan voor een wedstrijd in de Champions League, dat is iets speciaals. De verdediger van de Rotterdammers speelde zelf een sterke wedstrijd in de 2-0 overwinning op Celtic.

"Het was mooi", begint Hartman met een grote glimlach tegenover RTL7. "Als klein kind kijk je ernaar en nu sta je er zelf. Een hele mooie avond en het smaakt naar meer." Vooral het moment met de hymne voorafgaand aan de wedstrijd was magisch voor de Feyenoorder. "Ik vond het jammer dat een aantal fans nog een beetje floten, maar ik heb wel echt een moment gepakt voor mezelf om het goed te beseffen. Twee jaar geleden speelde ik in Onder 21, om dan nu hier te staan in een volle Kuip tijdens de Champions League, daar kan je alleen maar van genieten."

"Niet met Feyenoord in ieder geval, want die waren er niet vaak bij", lacht Hartman als hij de vraag krijgt met welk team hij vaak in de Champions League speelde in FIFA. "In het begin leek het misschien alsof we een beetje zenuwachtig begonnen. Als ik voor mezelf spreek, had ik een beetje onderschat hoe snel ze bij je voet zijn, dat is wel anders dan in Nederland. Maar ik denk dat we dat in de tweede helft wat meer van ons af konden gooien. Uiteindelijk wordt het dan nog een relatief makkelijke overwinning."

"Het was gewoon even anders in de manier van drukzetten", vervolgt Hartman zijn verhaal over het grootste verschil tussen de Champions League en Eredivisie. "Sowieso hebben ze best wel veel Aziatische spelers voorin, dan is het vaak wel dat ze hard drukzetten op je voet. Dus daar moest ik even inkomen, maar Calvin maakte een goede goal vlak voor rust, dus dat helpt wel."

Het voetbal zag er, los van de rode kaarten bij Celtic, in de tweede helft een stuk beter uit dan in het eerste deel van de wedstrijd. Hartman vertelt dat Arne Slot in de rust geholpen heeft de zenuwen weg te halen. "De trainer zei dat het een beetje leek alsof we onder de indruk waren en dat we dat gewoon los moesten laten. Zonder bal waren we agressief en fel, maar aan de bal moesten we wat meer rust nemen. Dat ging tweede helft een stuk beter."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties