Stengs over zenuwachtig begin: ''De trainer gaf het ook aan''

Calvin Stengs was belangrijk voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Celtic. De middenvelder was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt tijdens de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Stengs erkende dat de Rotterdammers nerveus begonnen aan de wedstrijd.

"De trainer gaf het ook aan. Het leek wel of we een beetje zenuwachtig waren in de eerste helft", begint Stengs na afloop van de wedstrijd in gesprek met RTL7. "Tijdens de opbouwfase waren we af en toe slordig. Het spel ging te veel op en neer. Dat moesten we in de tweede helft beter doen, en dat hebben we ook gedaan. In het begin leek het een beetje alsof we zenuwachtig waren.''

Stengs was niet van plan om de vrije trap vlak voor rust te nemen. "Nee, dat was niet direct. Volgens mij wilde David hem eerst nemen, dus vroeg ik aan hem of hij ging schieten. Toen zei hij: nee, neem jij hem maar. Ik vroeg het ook aan Igor en schoot gewoon. Hij zat er goed in. Ik sta ook bovenaan op het lijstje, maar het is een beetje afwachten. Als iemand goed in de wedstrijd zit, ga ik overleggen. Het is een mooie goal, ja."

Feyenoord heeft de laatste weken wel uitgebreid geoefend op vrije trappen. "Dat absoluut. Een keer in de wedstrijd hadden we dat niet gedaan, dan gaat het bijvoorbeeld niet goed. Nu pakt het wel goed uit omdat twee jongens daar staan, die het zicht blokkeren van de keeper. Het veld hielp ook zeker. Voor de wedstrijd werd ook gezegd dat het veld glad is en de bal doorglijdt. Met een vrije trap hielp dat zeker, ja."

Uiteindelijk kon Feyenoord met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken. "Absoluut, maar wel met het gevoel dat we beter moeten spelen, omdat het ook gewoon kon. Het was elke keer dat hun middenvelder uitstapte en dan kwam ik vrij of iemand anders vrij. Dan moet het wel goed gaan, zuiver zijn en niet slordig zijn. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan en met de twee rode kaarten helpt dat helemaal."

Strafschop Igor
Stengs krijgt de vraag wie bovenaan het lijstje staat om een strafschop te mogen nemen bij Feyenoord. "Volgens mij neemt de spits hem. Volgens mij zei de trainer ook: Igor neemt hem. Dat is de keuze. Natuurlijk is het lastig als je een penalty mist tijdens je Champions League-debuut. Maar je zag wel gelijk de steun van het publiek."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties