Jahanbakhsh vol trots: "Dat is gewoon het mooiste wat er is"

Jahanbakhsh vol trots: "Dat is gewoon het mooiste wat er is"

In de afgelopen transferwindow was het regelmatig de vraag of Alireza Jahanbakhsh zou vertrekken bij Feyenoord. De aanvaller koos ervoor om ook dit seizoen actief te blijven in Rotterdam, mede omdat hij zich gelukkig voelt, maar ook omdat hij graag in de Champions League actief wil zijn. Dat pakte vandaag goed uit, want de Iraniër was trefzeker tijdens zijn invalbeurt.

Direct na zijn invalbeurt werd de naam van Jahanbakhsh luidkeels geschreeuwd door Het Legioen. "Het was voor mij persoonlijk ongelofelijk omdat ik mijn Champions League-debuut heb gemaakt en natuurlijk 2-0 gewonnen. De eerste thuiswedstrijd in de Champions League na een paar jaar, dat is gewoon het mooiste wat er is. Mensen roepen je naam en dat is een ongelofelijk, niet uit te leggen eigenlijk."

"In het begin wel", reageert Jahanbakhsh op de vraag of Feyenoord het moeilijker had dan verwacht. "We hadden niet verwacht dat ze het zo goed zouden doen met het positiespel en dat wij de bal meer zouden hebben. Maar het begin van de wedstrijd was het andersom. De eerste helft was denk ik een fifty-fifty wedstrijd en die goal vlak voor de rust, een mooie vrije trap van Calvin, maakt het gewoon makkelijker."

Dat de goal van Stengs het makkelijker maakte werd al snel na rust duidelijk. Feyenoord zette Celtic stevig onder druk en was veel in de aanval. "De tweede helft begonnen we met meer vertrouwen en na die rode kaart probeerden we druk te zetten." Zelf kwam Jahanbakhsh in de 67ste minuut binnen de lijnen, nadat hij Igor Paixão verving. "Na tien minuten ging ik even naar links. Ik had in gedachte om naar binnen te komen en te schieten, maar nu kwam de voorzet van rechts. Ik dacht: geen twijfel en gewoon hard binnenschieten!"

Steun voor Paixão
Nadat er een overtreding werd gemaakt op Paixão, ging de Braziliaan zelf achter de bal staan om de penalty te nemen. Echter lukte het de talentvolle aanvaller na een zwakke penalty niet om te scoren en direct daarna werd hij gewisseld. Jahanbakhsh sprak Paixão kort toe voor zijn invalbeurt. "Dat vind ik heel belangrijk, want we hebben echt een jonge selectie. Ik ben één van de oudste en ik moet gewoon met die jonge jongens praten en de ervaring delen. Dit soort momenten gaan ze allemaal meemaken. Igor heeft een goede wedstrijd gespeeld, ik probeerde even kort met hem te praten en dat gaan we straks met de hele groep ook doen. Hij moet mentaal sterk zijn, want we hebben hem echt nodig in de Champions League en de rest van het seizoen."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties