MATCHDAY! Feyenoord kan reuzenstap zetten richting overwintering

MATCHDAY! Feyenoord kan reuzenstap zetten richting overwintering

Het is weer matchday! Wederom speelt Feyenoord een wedstrijd in het Stadio Olimpico. De laatste ontmoetingen in het stadion van SS Lazio en AS Roma pakten niet goed voor de Rotterdammers, maar vandaag zal de selectie van Arne Slot extra gebrand zijn om een resultaat te behalen in Rome. De wedstrijd begint om 21:00 uur en is live te volgen op RTL 7, Ziggo Sport en via het liveblog op FR12.nl.

Op papier is het voor beide ploegen erg gunstig dat de wedstrijd onder leiding staat van een zeer ervaren scheidsrechter. Szymon Marciniak heeft namelijk zowel de meest recente finale in de Champions League als eindwedstrijd op het WK achter zijn naam staan. Toch is het wel opletten geblazen, de 42-jarige Pool gaf dit seizoen namelijk in 17 wedstrijden al 81 gele kaarten. Slechts één keer trok hij zijn rode kaart.

Feyenoord
De koploper in groep E van de Champions League kan vandaag een enorm belangrijke stap zetten naar overwintering in het miljoenenbal. Inmiddels is de groepsfase van het Europese toernooi exact op de helft en zijn er drie wedstrijden gespeeld. Hierbij werd er in eigen huis gewonnen van Celtic FC en SS Lazio. In Spanje werd er verloren van Atlético Madrid. Afhankelijk van het resultaat op dinsdagavond tussen de Spanjaarden en Schotten, kan Feyenoord in Italië overwintering in Europa (Europa League) definitief binnenhalen.

Het elftal van Slot verkeert enigszins in een vormdip, zo lijkt het voor buitenstaanders. Toch wil de trainer van Feyenoord hier absoluut niet in meegaan. "Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Maar ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom."

Afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk ontbrak Mats Wieffer in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De middenvelder kampte met griep en dus hoefde er niet gevreesd te worden voor langere afwezigheid. Inmiddels lijkt de international van Oranje volledig hersteld en deed hij maandagavond ook 'gewoon' mee met de groepstraining.

Gernot Trauner zal niet in de basis beginnen. De aanvoerder van Feyenoord heeft alweer een hoop wedstrijden moeten missen, maar is duidelijk bijna terug. Mogelijk zit de centrale verdediger wel op de bank, zo vertelde Slot. "Gernot heeft zondag een gedeelte meegetraind met de groep. Vandaag (Maandagavond, Red.) gaat hij hopelijk de hele training volmaken. Ik heb de hoop en ook wel de verwachting dat hij tegen Lazio beschikbaar is, al zal dat in elk geval niet als basisspeler zijn."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Gimenez, Ivanušec.

SS Lazio
In Rome heerst er een angstig gevoel omdat Feyenoord op bezoek komt. Het elftal van Slot maakt indruk in Italië en zowel de media als trainer Maurizio Sarri hebben mooie woorden over voor de Rotterdammers. "In Rotterdam wonnen ze en hebben ze ons voor schut gezet. We zullen nederig en zelfverzekerd moeten zijn. Feyenoord behoort tot de meest agressief spelende clubs van Europa. Wij zullen de bal daarom snel moeten verplaatsen", aldus de 64-jarige Italiaan.

Feyenoord heeft geen goede herinneringen aan de laatste ontmoetingen in Stadio Olimpico, toch zijn er voor de Rotterdammers een paar positieve punten te benoemen. Ten eerste lopen de fans van Lazio lopen niet echt warm voor het Champions League-duel. Hoewel Sarri nog een duidelijke oproep heeft gedaan naar zijn achterban, zijn pas zo'n 35.000 van de 70.000 tickets verkocht. "Hoeveel het er ook zijn, ik hoop dat de fans de boel morgen op stelten zetten."

Daarnaast is het ook nog een mogelijke meevaller dat komend weekend de beladen derby tegen AS Roma op de planning staat, een wedstrijd die absoluut niet verloren mag worden. "Onze beste kans om Europees voetbal te behalen, is via de competitie. Het is prachtig om in de Champions League te spelen - daar moeten we er ook staan - maar we moeten ook aan de competitie denken."

Vermoedelijke opstelling Lazio
Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic; Vecino, Rovella, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord kan reuzenstap zetten richting overwintering
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties