Slot: "Ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom"

Slot: "Ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom"

Arne Slot kan dinsdagavond met zijn elftal een grote stap richting overwintering in de Champions League zetten. De Rotterdammers staan momenteel eerste in groep E van het Europese toernooi met één punt voorsprong op Atlético Madrid. Het behalen van de knock-out fase zou een unieke prestatie zijn, want tot nu toe lukte het Feyenoord slechts één keer om te overwinteren in de Champions League.

"Ik ben niet zo bezig met de stand", begint Slot tegenover het Algemeen Dagblad. "We willen hier gewoon een heel goede wedstrijd spelen. Dat is lastig. In de Kuip speelden we heel goed tegen Lazio, maar die club heeft die wedstrijden ook teruggekeken en ze zullen vast dingen anders doen. Uit of thuis spelen is ook een wereld van verschil. Dat we in mindere vorm steken of dat de spits in mindere vorm is, daar geloof ik niet zo in. Tegen FC Twente waren we niet goed. Tegen RKC kregen we heel veel kansen en dan is de uitslag van 1-2 te mager."

"Dan komt er kritiek, dat is juist een compliment", reageert Slot op alle reacties van media en analisten na de afgelopen twee wedstrijden in de Eredivisie. "Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Maar ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom."

Stadio Olimpico
Slot zijn wedstrijden in het Italiaanse stadion waren tot dusver nog niet erg succesvol, zo ook niet vorig seizoen toen Feyenoord in de groepsfase van de Europa League tegen Lazio speelde. "We waren toen nog helemaal niet klaar voor zo’n grote wedstrijd, wat ook helemaal niet gek was gezien de vele wisselingen in onze selectie. Des te knapper was het dat we een paar maanden later wel goed genoeg waren om van ze te winnen."

"Nu hebben wij de eerste wedstrijd gewonnen, iets waar zij lering uit kunnen trekken", vervolgt Slot zijn verhaal. "Zij zullen de wedstrijd ook hebben teruggekeken en kunnen bijvoorbeeld net iets anders gaan doen. Bovendien, zo benadruk ik nog maar eens, maakt thuis of uit spelen een wereld van verschil"

Overwintering
Zoals de trainer van Feyenoord zijn verhaal begon, sluit hij hem ook af. Met mogelijke overwintering is Slot nog niet bezig. "Het zegt wel iets over het proces waarmee we de afgelopen jaren bezig zijn in Europa, maar ik ben nog helemaal niet aan het rekenen. Ik ben juist bezig met hoe we het beste tot zo’n goed resultaat kunnen komen. We weten hoe moeilijk het is om een Europese uitwedstrijd te winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties