Stengs: ''Feyenoord kan een ander soort Lazio verwachten''

Met vier doelpunten en zeven assists uit zijn eerste vijftien wedstrijden voor Feyenoord, wordt er ook in het uitduel tegen SS Lazio weer een belangrijke rol verwacht van Calvin Stengs. De middenvelder van de Rotterdammers gaf in De Kuip tegen de Italianen een ware galavoorstelling en bekroonde dat met een assist.

"Tuurlijk. Ik denk dat we thuis goed voetbal hebben laten zien, dus daar moeten we ons aan vasthouden", antwoordt Stengs op de vraag of er dingen gebruikt kunnen worden uit de thuiswedstrijd tegen Lazio. "Maar ik denk dat we morgen wel een ander soort Lazio kunnen verwachten. Ze spelen thuis dus zullen volle bak gaan. Die willen thuis ook niet verliezen."

Stengs weet hoe goed Feyenoord zal moeten zijn om Lazio wederom te verslaan, maar heeft wel het vertrouwen dat dat erin zit. ''Als team zijn we op de goede weg, dat hebben we de afgelopen maanden bewezen. Tegelijkertijd is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Zo gaven we tegen Twente niet thuis nadat we tegen Lazio zo goed hadden gespeeld. Daar moeten we van leren.''

''De vaart is er niet uit'', reageert Stengs op de kritische geluiden na twee mindere wedstrijden in de Eredivisie. ''De sfeer is nog goed in de groep hoor. In fases tegen RKC hebben we ook grote kansen gekregen, waardoor we een grote uitslag neer konden zetten. Het moet beter, maar dat is geen thema. Daarnaast weten we dat Lazio een goede ploeg is, dus moeten we een hoog niveau halen.''

Eigen ervaring
Stengs heeft zelf al eens eerder meegemaakt compleet weggespeeld te worden in een Europese uitwedstrijd en hij zal alles op alles zetten dat dat dinsdagavond niet gebeurt. "Ik heb een keer met de trainer bij Real Sociedad gespeeld, toen werden we van de kast naar de muur getikt en loop je alleen maar achter de bal aan. Dat wil je niet." Arne Slot reageert knikkend met een glimlach op zijn gezicht. "Morgen zullen we goed moeten zijn en volle bak moeten gaan om een resultaat te halen."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties