MATCHDAY! Cruciale wedstrijd in de Champions League tegen SS Lazio

MATCHDAY! Cruciale wedstrijd in de Champions League tegen SS Lazio

Het is weer matchday! Al snel in het Champions League-avontuur staat de cruciale thuiswedstrijd tegen SS Lazio op het programma. De wedstrijd tegen de nummer negen van Italië wordt om 18:45 uur afgetrapt in De Kuip. Het duel is te volgen op RTL 7, Ziggo Sport Voetbal en via het liveblog hier op FR12.nl.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Tobias Stieler. De 42-jarige arbiter uit Obertshausen floot nog nooit eerder een duel van Feyenoord, wel floot hij uit Nederland drie keer Ajax en moest hij één keer een wedstrijd van AZ in goede banen leiden. SS Lazio speelde eerder één wedstrijd onder leiding van Stieler. Bastian Dankert zal vanavond vanaf 18:45 uur ondersteuning bieden als VAR.

Feyenoord
Voor Feyenoord is het dus een cruciale wedstrijd. Nadat er eerder van Celtic FC werd gewonnen en de Rotterdammers vanuit Madrid met lege handen moesten terugkeren, staat het elftal van Arne Slot op drie punten. Atlético en Lazio hebben vier punten en dus moet er vandaag gewonnen worden om niet op vier punten achterstand te komen, met de gedachte dat de Spanjaarden vanavond zullen winnen in Schotland.

"Met Lazio treffen we een tegenstander met een hele andere spelopvatting dan Atletico Madrid, dan ben je vooral nieuwsgierig hoe dit elftal daarmee omgaat", licht Slot toe op de persconferentie. De oefenmeester kan geen favoriet aanwijzen: "Zij hebben bijna hetzelfde elftal als vorig seizoen, en hebben vanuit daar de selectie versterkt. Wij hebben indruk gemaakt in de Nederlandse competitie en voorgaande wedstrijden, en we spelen thuis, dan denk ik dat je met 50/50 een redelijke analyse hebt."

Feyenoord heeft met twee spelers die in ieder geval niet bij de selectie zullen zitten. Gernot Trauner is nog altijd geblesseerd nadat hij overbelast is geraakt, terwijl Yankuba Minteh een spierblessure heeft opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend. Hoewel de aanvoerder van Feyenoord relatief makkelijk vervangen kan worden met Lutsharel Geertruida centraal en Bart Nieuwkoop als rechtsback, is dit voor Yankuba Minteh iets ingewikkelder.

Luka Ivanušec keert eindelijk weer terug in de wedstrijdselectie, maar kan logischerwijs nog niet direct in de basis beginnen. De meest logische oplossing lijkt de opstelling zoals hij was tegen Atlético Madrid, met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs als rechtsbuiten. Toch wil Slot nog niets weggeven over zijn formatie. ''Ik heb ook al iets gezegd over de absentie van onze buitenspelers, dat Stengs voor morgen een optie is mogen duidelijk zijn. Er zijn meer opties en jongens die het goed doen.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Gimenez en Paixão.

SS Lazio
Het elftal Maurizio Sarri staat momenteel op de negende plek in de competitie van Italië en erg goed doen ze het dus niet. In groep E van de Champions League staan ze op vier punten, nadat ze twee keer in de laatste minuten de wedstrijd hebben weten om te draaien. In minuut 90+5 werd de 1-2 gescoord in Schotland, terwijl in Rome tegen Atlético ook in minuut 90+5 werd gescoord, dat was de gelijkmaker.

Net als Slot en zijn staf verwacht Sarri vanavond een lastige wedstrijd. "De wedstrijd van woensdag is niet per se beslissend omdat het de derde groepswedstrijd is, maar hij is wel hartstikke belangrijk. Ze hebben recentelijk alleen uit bij Atlético verloren en dat was niet verdiend. Die 3-2 was een onterechte nederlaag, Feyenoord had meer verdiend."

Het is nog een vraagteken met welke opstelling de Italiaanse oefenmeester aan de aftrap zal verschijnen. Op de persconferentie wilde hij bijvoorbeeld niks prijsgeven over een mogelijke basisplaats van Ciro Immobile, de topspits die net op zijn weg terug is na een blessure. "Wat we moeten doen, is karakter tonen en scherp zijn. Ik verwacht een zware wedstrijd, er zullen niet veel kansen zijn. We hebben de luxe dat we keuzes kunnen maken. We hebben veel spelers op wie we kunnen vertrouwen en hebben nu twee keer op rij gewonnen in de competitie"

Vermoedelijke opstelling Lazio
Provedel; Marušic, Casale, Romagnoli, Hysaj; Rovella, Guendouzi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Castellanos, Zaccagni.

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Cruciale wedstrijd in de Champions League tegen SS Lazio
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties