Slot: ''Ik denk dat Maurizio Sarri hetzelfde zal ervaren''

Arne Slot heeft tijdens de persconferentie uitgebreid gesproken over het vertrek van Marino Pusic. De trainer heeft benadrukt dat zijn volledige focus momenteel gericht is op de belangrijke wedstrijd tegen SS Lazio in De Kuip, die gepland staat voor woensdagavond. Bovendien heeft hij ook gesproken over de trainer van de tegenpartij, Maurizio Sarri, die meerdere keren heeft aangegeven dat hij alles in Nederland mooi vindt, behalve de supporters van Feyenoord.

''Hij vond een specifiek aspect van De Kuip niet zo plezierig, en daarin kan ik me volledig vinden'', vertelt Slot. ''Want ik denk dat we in Nederland volledig doorslaan als het om bekertjes gaat die ergens verdwaald op een veld liggen, maar op die bewuste avond, als ik naar links keek, zag ik spelers die aan het warmlopen waren of de bank van Lazio die bedolven werd onder bierglazen. Ik denk dat dat niet de bedoeling is van de geweldige sfeer in De Kuip.''

Slot verwacht ook dat de trainer van SS Lazio enorm kan genieten van de geweldige voetbalsfeer in Rotterdam. ''Maar ik denk dat Maurizio Sarri hetzelfde zal ervaren, ook al weet ik niet of hij dat zal toegeven. Een volle Kuip is echt iets bijzonders en moois, zeker als we het gooien van volle bierglazen en eventuele andere voorwerpen die die avond voorbij kwamen, kunnen vermijden'', lacht Slot op het persmoment in De Kuip.

Ivanušec start niet
Slot geeft verder een update over de blessuregevallen ''Het is vervelend dat het morgen ook twee buitenspelers zijn die heel hoog in de hiërarchie staan, en de centrale verdediger die onze aanvoerder is. Ivanušec gaat vandaag wel voor het eerst trainen, dus er bestaat een kans dat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie zit. De kans dat hij gaat starten lijkt me zo goed als niet. Dat betekent dat we met Ivanušec en Minteh twee buitenspelers missen.'' Slot bevestigt dat Santiago Gimenez gewoon kan starten tegen Lazio. Hij moet nog wel de laatste training goed doorstaan.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties