Gimenez trefzeker tijdens debuut in de Champions League

Gimenez trefzeker tijdens debuut in de Champions League

Er staat geen maat op Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord bewijst ook zijn absolute klasse in de groepsfase van de Champions League. Gimenez scoorde in de eerste helft het openingsdoelpunt voor de Rotterdammers tegen SS Lazio.

Het was het eerste doelpunt voor Gimenez in de Champions League. De Mexicaan was geschorst tegen Celtic FC en Atlético Madrid. Woensdagavond mocht de Mexicaan zijn droom waarmaken en in actie komen op het allerhoogste niveau in Europa en deed dat direct succesvol.

Gimenez was dit seizoen al goed voor dertien treffers in de Eredivisie, en daar komt nog een treffer in de Champions League bij. Eerder werd het doelpunt van de 22-jarige spits nog afgekeurd tegen SS Lazio. Hij stond buitenspel na een magistrale assist van Calvin Stengs.

Johan Elmander
Santiago Gimenez (22 jaar, 190 dagen) is de jongste Feyenoord-speler die heeft gescoord bij zijn debuut in de Champions League sinds Johan Elmander in 2001 (20 jaar, 149 dagen). Bovendien is hij de eerste speler van Feyenoord die heeft gescoord in negen opeenvolgende wedstrijden sinds Graziano Pellè in 2013 (ook 9).

copyright proshots 22893845
copyright proshots 22893849

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties