'Te Kloese kreeg concreet voorstel van Atlético Madrid en sprak met PSG'

'Te Kloese kreeg concreet voorstel van Atlético Madrid en sprak met PSG'

Arne Slot moet het de tweede seizoenshelft doen met dezelfde selectie als voor de winterstop. Tijdens de winterse transferperiode vielen er wel enkele namen van mogelijke versterkingen, maar geen van hen kwam uiteindelijk naar De Kuip. Dat wil niet zeggen dat Feyenoord een rustige window achter de rug heeft, zo blijkt uit een analyse van Voetbal International.

Daarbij ging het over de dubbelrol van Dennis te Kloese. Als algemeen directeur was hij in Doha voor overleg met de European Club Association (ECA), maar tegelijkertijd voerde hij als technisch directeur onderhandelingen met in het bijzonder de agent van Luciano Rodríguez. Die was zelfs naar Qatar gevlogen om de onderhandelingen soepeler te laten verlopen, maar zonder succes. "Wel is de relatie nu zo goed, dat Feyenoord de grootste kanshebber blijft om de aanvaller komende zomer naar Rotterdam te halen", benadrukt clubwatcher Martijn Krabbendam.

PSG en Hancko
Tegelijkertijd sprak Te Kloese met vertegenwoordigers van Paris Saint-Germain, die hoopten Dávid Hancko over te nemen. De vraagprijs voor de sterkhouder, die bovendien net zijn contract heeft verlengd, bleek echter een stuk meer dan de Franse grootmacht wilde betalen.

Atlético Madrid en Wieffer
Hetzelfde gold voor Atlético Madrid, dat desondanks ver wilde gaan voor de komst van Mats Wieffer. De vraagprijs was te hoog voor de Spanjaarden, maar via diverse constructies probeerden ze Feyenoord toch te overtuigen. Zonder succes. Bovendien wilde Wieffer zelf ook in Rotterdam blijven, om zijn plek in de EK-selectie van komende zomer te verzekeren.

Hartman, Gimenez en Timber
Ook drie andere gewilde spelers bleven binnenboord. Quilindschy Hartman wilde net als Wieffer met het oog op het EK sowieso niet vertrekken, terwijl de belangstelling voor Quinten Timber niet verder kwam dan informeren. Santiago Gimenez beschikt ook nog over een doorlopend contract en bleek daarmee een lastig target voor geïnteresseerde topclubs. Waar niet iedereen even positief is over de afgelopen transferwindow, vindt de directie deze vanwege het binnenboord houden van deze spelers wel degelijk geslaagd.

Teleurstelling bij Slot
Dat Slot de wens voor een extra buitenspeler bij Dennis te Kloese had neergelegd, was al langer bekend. "Hoewel Slot vrijdag tijdens de persconferentie de diplomaat uithing, baalt hij dat zijn wens tijdens de afgelopen transferwindow niet werd ingelost", weet Krabbendam. Daarbij had hij zelf overigens geen specifieke voorkeur voor Rodríguez, de naam die het vaakst klonk in De Kuip. "Slot kende deze speler niet goed, maar als de scouting overtuigd was... Als hij er maar één kreeg."

Maar dat gebeurde dus niet. Na het definitief mislopen van Rodríguez schakelde Feyenoord nog over op Couhaib Driouech, maar ook hij kwam niet. Bovendien zag Slot beide buitenspelers niet als directe versterkingen én vond hij een ruildeal met Leo Sauer voor Driouech geen goed idee. Zeker niet als Sauer voor anderhalf jaar verhuurd werd, zoals Excelsior - naast een hoge transfersom voor Driouech - verlangde.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties