Smal blijft akkoord ontkennen: "Dat is gewoon niet waar"

Smal blijft akkoord ontkennen: "Dat is gewoon niet waar"

Gijs Smal is de eerste nieuwe aanwinst van Feyenoord voor komende transferzomer, dat is iets waar alle Nederlandse media van overtuigd zijn. Toch wil de verdediger dit nieuws zelf absoluut nog niet bevestigen en kwam hij vrijdag al snel met een reactie op zijn eigen Instagram. Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zaterdagavond verscheen hij voor de camera en kwam dit uiteraard ter sprake.

"Gister explodeerde mijn telefoon natuurlijk en die heb ik na een kwartier maar weggelegd, want daar kan je toch niks meer tegen doen", begint Smal tegenover ESPN. In de eerste fase van de wedstrijd werd de verdediger uitgefloten door de fans van FC Twente. "Ik heb het er gister al met de trainer en Arnold Bruggink over gehad. Je weet dat zoiets kan gebeuren en hoe bereid je je daarop voor? Niet. Ik krijg de eerste bal en ze beginnen met fluiten. Ik snap het ergens ook wel."

Smal is vooral niet blij met de oorzaak van het fluiten, want volgens hem is nog niks rond. Wel bevestigt hij dat de kans nihil is dat hij zijn contract in Enschede zal verlengen. "Dat zoiets naar buiten komt, vond ik sowieso al raar. Want er is nog niks. Ik zal liegen als ik zeg dat ik nooit contact met ze heb gehad, maar ik ben transfervrij en ben me aan het oriënteren. Dus ik heb ook met andere clubs contact gehad. Nu doen ze net alsof ik al speler van Feyenoord ben en dat is gewoon niet waar. Ik snap het vanuit de supporters wel dat ze horen dat ik transfervrij wegga, wat nog niet definitief het geval is."

Reactie Oosting
Voorafgaand aan de wedstrijd werd ook trainer Joseph Oosting geconfronteerd met de situatie van zijn verdediger. "Gijs heeft nog een contract tot het eind van dit seizoen. De club is met hem in gesprek en er zijn allemaal speculaties. Het is zoals het is. Uiteindelijk heb ik er niet over nagedacht. Ik hoorde het gisteren voor het eerst. Uiteindelijk hebben we het over de wedstrijd van vandaag en daarbij wil ik het laten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties