'Slavia Praag aast op Lingr; trainer Trpišovský voerde gesprekken'

'Slavia Praag aast op Lingr; trainer Trpišovský voerde gesprekken'

Slavia Praag rekent voorlopig niet op de komst van Ondřej Lingr. De middenvelder van Feyenoord had afgelopen winterstop en ook nu de mogelijkheid om terug te keren naar Tsjechië. Lingr aast op meer speeltijd en wil eerst de situatie rondom de opvolger van trainer Arne Slot afwachten voordat hij een keuze maakt over zijn toekomst.

Dit meldt iSport donderdagmiddag. Zes maanden geleden heeft Slavia Praag de mogelijkheden onderzocht om Lingr terug te halen. De technische staf wilde 'Slavia-DNA' toevoegen aan de selectie, maar de middenvelder van Feyenoord zag een vroegtijdige terugkeer niet zitten. Hij wilde voor zijn kans gaan in De Kuip en niet na enkele maanden opgeven opgeven.

Ook de afgelopen maanden hoefde Lingr onder trainer Arne Slot niet te rekenen op veel speeltijd, waardoor Slavia Praag een nieuwe kans zag. Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden tussen Lingr en de nummer twee van afgelopen seizoen. Coach Jindřich Trpišovský was zelfs speciaal naar Nederland gevlogen om de rechtspoot te overtuigen tijdens een persoonlijk gesprek.

Trpišovský kon Lingr niet alleen speeltijd aanbieden, ook had de clubleiding een aanzienlijk verbeterd contract voor hem klaarliggen. Volgens iSport leek het er even op dat er ook daadwerkelijk een akkoord bereikt zou worden, maar het vertrek van Slot naar Engeland heeft Lingr doen besluiten om de voorbereiding op het nieuwe seizoen af te wachten. De international van Tsjechië wil daarna een keuze maken over zijn toekomst en weet dat Slavia Praag bereid is om te wachten.

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties