"Zijn aanraakbaarheid heeft hij gemeen met Ove Kindvall"

"Zijn aanraakbaarheid heeft hij gemeen met Ove Kindvall"

Santiago Gimenez is van onschatbare waarde in het huidige Feyenoord en daarmee ook ongekend populair bij Het Legioen. Met vijftien doelpunten uit de eerste elf wedstrijden van dit seizoen is de Mexicaan in bloedvorm. Zodoende wordt er ook veel over hem gesproken en geschreven in de media.

"De populariteit van Santiago Gimenez in Rotterdam is sowieso een verhaal apart", schrijft Sjoerd Mossou in zijn column van het Algemeen Dagblad. "Feyenoord heeft meer populaire spitsen gehad, die bovenal met elkaar gemeen hadden dat ze goed of succesvol waren. Gimenez is een spits uit een ander genre: een bescheiden, haast verlegen Mexicaan met een engelengezicht."

"Een jongen die je op pakweg dinsdagochtend, backpackend met zijn vriendin, ook gewoon in een toeristenhostel in de Witte de Withstraat zou kunnen aantreffen", vervolgt de schrijver zijn verhaal met een tintje humor. "Vermoedelijk zit daar een deel van de magie. Gimenez voetbalt nog net niet met een Lonely Planet van Rotterdam onder zijn arm. Zijn aanraakbaarheid heeft hij gemeen met Ove Kindvall, nog zo'n Feyenoord-spits wiens klasse na een tijdje iets aangenaam gewoons kreeg."

Mossou vervolgt zijn column met het Fer Serrano: de verloofde van Gimenez. De Mexicaanse is ongekend populair bij Het Legioen vanwege haar enthousiasme rond de club. "Santi en Fer uit Mexico- Stad, de serene misdienaar en het uitbundige stuitermeisje: ze hebben binnen amper een jaar heel Rotterdam in katzwijm laten vallen. En het verhaal is nog niet af."

"Gimenez heeft de potentie om werkelijk van eeuwigheidswaarde te zijn voor Feyenoord", stelt Mossou. "Hij werd voor zes miljoen gekocht, komende zomer kan hij zomaar het tienvoudige opleveren, een transfer die uniek zou zijn in de geschiedenis van Feyenoord. Tel er nog wat extra Champions League-inkomsten bij op en met de opbrengst kun je zo'n beetje de hele Kuip opknappen, minimaal voor de komende twintig jaar. Stadiondossier opgelost, sponsors blij, supporters dolgelukkig."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties