Zechiël optimistisch: "Ik denk dat we moeten kijken naar de lange termijn"

Zechiël optimistisch: "Ik denk dat we moeten kijken naar de lange termijn"

Gjivai Zechiël speelde als kleine jongen vaak op de pleintjes in Rotterdam-Zuid, waar hij opkeek naar spelers als Memphis Depay en Noa Lang. Inmiddels staat hij zelf als voetballer van Feyenoord 1 op die pleintjes als voorbeeld voor de kinderen. De middenvelder van de Rotterdammers vertelt in een uitgebreid gesprek met RTV Rijnmond over de Youth League, een eventuele verhuur en zijn toekomst.

"Andere jongens kijken wel naar je op", merkt Zechiël al snel als hij in zijn Feyenoord jas arriveert op het voetbalpleintje. "En dat is ook logisch, want je gaat er naar toe als speler van Feyenoord 1. Ik keek ook altijd naar spelers van Feyenoord 1 op. En soms nog steeds een beetje. Wanneer die jongens in de Champions League spelen. Dat ik denk van: wow, goede prestatie wat jullie daar kunnen leveren op zo'n topniveau."

Niet veel minuten
Bij de start van het seizoen leek Zechiël wellicht veel minuten te kunnen gaan maken. Toch valt het nog een beetje tegen en speelt hij vooral met Feyenoord Onder 21. "Het liefst doe je natuurlijk ook mee in de Champions League en laat je jezelf zien op het hoogste niveau, maar die kans gaat wel komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Bij de onder 19 zijn allemaal goede jongens, die nog wat kleine stapjes hebben te maken om uiteindelijk ook die stap naar het eerste te maken. En daar wil ik gewoon een goed voorbeeld voor zijn. En niet een slecht voorbeeld, dat ik me misdraag of dat ik arrogant overkom. Dat wil ik totaal niet. Dus nee. Ik sta er alleen maar positief in om ook daar mee te doen en om ook daar minuten te maken."

"Ik denk dat we moeten kijken naar de lange termijn", vervolgt de middenvelder optimistisch. "En dan kan ik wel op de bank zitten bij het eerste elftal, met allemaal internationals voor mij op mijn positie. Ik leer er van om met hen te trainen, zij zullen ook nog een stap gaan maken. Of er gebeurt iets met één van hen. Dan moet ik gewoon zorgen dat ik ready ben."

Naast zijn wedstrijden bij Feyenoord Onder 21 speelt Zechiël ook in de Youth League onder trainers Robin van Persie en Brian Pinas. "Ik zie de Youth League niet als een stap terug. Dan denk ik eerder dat ik er beter van word om daar 90 minuten te spelen. Het is ook gewoon een hoog niveau denk ik. Tegen jongens die bij hun clubs ook met het eerste trainen of al hebben gedebuteerd bij Lazio of Atlético. Nee, dat zie ik niet als een stap terug."

Verhuur
"Ik denk op dit moment eerlijk gezegd niet aan verhuur", is Zechiël duidelijk. "Ik ben op dit moment nog steeds speler van Feyenoord en ik ben jong. Ik moet niet ongeduldig worden en gelijk denken: 'ik speel niet, dus ik moet verhuurd worden'. Nee. Als ik kijk naar de jongens die zijn doorgebroken, dan denk ik dat het gewoon kan. Als uiteindelijk de kans komt bij Feyenoord, dan ga ik die kans gewoon optimaal benutten.”

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties