Zechiël: ''Als ik op de training kijk, is hij één van de betere''

Voor velen was de wedstrijd tegen Almere City FC waarschijnlijk geen onvergetelijke. Voor één iemand was dit echter wel het geval. Gjivai Zechiël maakte namelijk zijn officiële debuut tegen de promovendus. De middenvelder mocht in de 77e minuut binnen de lijnen van De Kuip verschijnen. Het bleek een emotioneel moment voor het 19-jarige jeugdproduct. Na zijn debuut is hij bij de selectie gebleven en volgens de jongeling voelt hij zich echt onderdeel van de groep.

''Het zijn allemaal goede jongens. Ik word goed opgevangen, binnen en buiten het veld. In het veld vergeet je eigenlijk de vriendschap. Iedereen werkt heel hard, dat is mooi om te zien. Ik ben niet zo heel snel verlegen. Maar deze jongens behandelen me alsof ik één van hun ben. Dat zorgt ervoor dat ik helemaal niet verlegen hoef te zijn. Ze doen niet alsof ik een jonge jongen ben, zodat ik alle bijvoorbeeld iemand z’n schoenen moet poetsen'', vertelt hij in gesprek met Feyenoord TV.

Nadat hij met presentatrice Mascha Lange is gaan bowlen, vertelt hij over zijn kansen. ''Ik voel me goed in het team en heb me goed ontwikkeld dat moet ik blijven doen. In de minuten die ik krijg moet ik mezelf goed vertegenwoordigen. Na de training ga ik vaak met Timber, Gimenez en Van der Belt extra afronden. Ik houd van aanvallen dus ik speel liever op een aanvallende positie. Het voordeel is dat Arne en Robin (Van Persie, red.) op dezelfde manier spelen dus in de Onder 19 kan ik hetzelfde spelen.''

Quinten Timber
Tot slot is het duidelijk wie zijn voorbeeld is in de selectie van de Rotterdammers. Dit motiveert Zechiël ook om te werken aan zijn minder ontwikkelde kwaliteiten. ''Ik kan energie en extra kwaliteit aan de bal toevoegen. Ik moet me wel verbeteren in het maken van doelpunten en het geven van assists. Ik kijk wel op naar hoe Timber zich nu ontwikkelt, hij is van ver gekomen met zijn blessure vorig jaar. Als ik op de training kijk, is hij één van de betere. Dat is het niveau waar ik naartoe moet.''

Lees meer over
Robin van Persie Quinten Timber Santiago Gimenez Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties