Zechiël over tranen na afloop: "Dat doet toch wel iets extra's"

Gjivai Zechiël heeft vandaag zijn officiële debuut gemaakt voor Feyenoord en speelde een sterke invalbeurt. Na afloop stond de 19-jarige middenvelder vol trots voor de camera bij Hans Kraay junior.

"Geweldig, super mooi en dankbaar", vat Zechiël zijn debuut samen tegenover ESPN. "Hier droom je van en het is gewoon geweldig. Het is nu officieel en het was al super mooi tegen Villarreal waar ik ook minuten mocht maken, alleen nu is het officieel en dat doet toch wel iets extra’s."

Na afloop raakt Zechiël in tranen op het veld, nadat hij een lange weg heeft afgelegd om hier als speler van Feyenoord te staan. "Veel dingen meegemaakt, veel goede momenten." Als een soort vaderfiguur komt Geertruida naar de 19-jarige Rotterdammer om hem te troosten. "Super mooi dat Lustha bij me komt. We hebben alleen maar lieve jongens in de groep, maar Lutsha is dat wel extra ja."

Zechiël zit nu twee maanden in de selectie van Arne Slot en vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt. "Ik ben nu twee maanden bij het eerste en ik ben meegegaan op trainingskamp, super mooie ervaring. Veel geleerd. Ik leer van heel het team, want iedereen heeft zijn eigen dingen, iedereen heeft goede dingen. Ik probeer alles op te pakken en mee te nemen in wat ik doe."

Vervolgens vraagt Hans Kraay jr. wat de sterke en zwakke punten zijn van de middenvelder. "Ik denk dat ik altijd wel hoog in mijn energie zit en energie kan brengen in het team. Ik ben comfortabel aan de bal en kan creatief zijn. Waar ik beter in kan worden? Ik denk dat ik in mijn fysiek wel stappen kan maken zodat ik mijn duels wat makkelijker kan winnen." Na jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord te zitten, waren ook de ouders van Zechiël aanwezig bij dit mooie moment. "Dit is mijn vijfde jaar. Ik heb mijn vader zijn berichtje wel gezien: All glory to god. Super mooi en op naar meer."

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties