Gjivai Zechiël maakt officieel debuut voor Feyenoord

Gjivai Zechiël maakt officieel debuut voor Feyenoord

De 19-jarige Gjivai Zechiël heeft vandaag zijn officiële debuut voor Feyenoord gemaakt. Nadat hij in de voorbereiding al diverse keren mocht meedoen in het elftal van Arne Slot, mocht hij tegen Almere City invallen. De talentvolle middenvelder kwam in de tweede helft in het veld voor Quilindschy Hartman.

Nadat de middenvelder al diverse jeugdelftallen van Feyenoord heeft doorlopen, zal vandaag een dag zijn om nooit te vergeten. In april 2022 tekende Zechiël zijn eerste profcontract bij de Rotterdammers tot 2025. Bij het tekenmoment omschreef Rini Coolen, Head of Academy, hem al als de speler die wij nu op het veld zien. "Gjivai is een technisch vaardige speler die graag de bal wil hebben. Tevens is hij een goede verbindingsspeler die het vermogen heeft om een overtal situatie op het veld te creëren." Bij het tekenmoment een jaar geleden was de rechtspoot zelf vooral blij met de beloning. "Ik heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt en ben blij dat de beloning nu is gekomen. Het doet me veel dat mijn familie bij mijn ondertekening aanwezig was."

Zechiël maakt samen met Antoni Milambo en Leo Sauer deel uit van de lichting die indruk moet gaan maken vanuit het Onder 21 elftal. De stap van het oudste jeugdelftal naar de selectie van Feyenoord is groot en vereist ook voor de middenvelder nog wat aanpassingen, zo vertelde hij na afloop van de wedstrijd tegen Villarreal. "We zijn bezig met mijn fysiek, ook om wat aan te komen. Dat is wel nodig op dit niveau. Het is niet dat ik het nu niet kan bijbenen, maar dan kan ik het nog makkelijker. Vooral fysiek is een groot ding.” Het feit dat de Rotterdammer zijn debuut heeft gemaakt benadrukt alleen maar het potentieel van hem, zo bevestigde ook Slot eerder tegenover ESPN. “We hebben ook een aantal uitstekende jongens die geen jeugdspeler zijn, maar ook op de bank zitten. De concurrentie is dus groot. Dat is zo bij een topclub. Daarom kunnen alleen de absolute toptalenten het eerste elftal halen."

Vorig seizoen speelde Zechiël al zijn wedstrijden onder trainer Melvin Boel bij Feyenoord Onder 21 en de kans is groot dat hij komend seizoen ook de nodige wedstrijden zal spelen in het beloftenelftal. Trainer Boel sprak tegenover RTV Rijnmond lovend over de kwaliteiten van het talent. "Gjivai is heel talentvol. Hij is een speler die altijd graag de bal wil hebben en altijd de oplossing vooruit zoekt. Hij is goed in het binden van tegenstanders en is sterk in het onder de druk uit voetballen, mede door zijn snelheid en handelingssnelheid. Wat ik mooi vind, is zijn bravoure en lef. Als je die karaktereigenschappen hebt, val je ook sneller op bij een trainer."

Lees meer over
Feyenoord Academy Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties