Slot over jeugdspelers: "Per geval bekijken wat het beste is"

Slot over jeugdspelers: "Per geval bekijken wat het beste is"

Trainer Arne Slot gaf tijdens de afgelopen voorbereiding verschillende jeugdspelers de kans om zich te laten zien in Feyenoord 1. Zo maakten Antoni Milambo, Leo Sauer en Gjivai Zechiël bij vlagen een goede indruk. Nu de laatste oefenwedstrijd is gespeeld, is de vraag hoe de rest van het seizoen er voor deze jongelingen gaat uitzien.

"Antoni heeft z'n stappen richting het eerste elftal al gemaakt. Die zat er vorig jaar al een beetje tussenin en zit gewoon in de kleedkamer met de andere jongens", begon Slot op zijn persconferentie na Feyenoord - Benfica, waar hij werd gevraagd naar de kansen voor de jeugdspelers in het eerste elftal. "De andere jongens moeten gewoon zo blijven spelen als ze afgelopen donderdag (tegen Villarreal, red.) hebben gedaan."

Traject van een jeugdspeler
Hoeveel plek er voor ze is in de A-selectie, is van verschillende factoren afhankelijk. "Hoe ze zelf blijven presteren, hoe de selectie eruit komt te zien en of er nog veel ruimte is om mee te trainen. Want als wij straks veel wedstrijden gaan spelen, wordt er nog amper getraind. Je kunt je afvragen of een jeugdspeler daar beter van wordt. En voor deze jongens komen er ook prachtige Youth League-wedstrijden aan. We zullen per geval kijken wat het beste is voor hun ontwikkeling. Waar mogelijk zullen ze wel met ons meetrainen, want ze hebben aangetoond dat ze daar sneller stappen maken dan bij hun eigen elftal."

Eerder sprak Slot ook met ESPN al over de jonge talenten in zijn selectie. Dat zij ondanks hun goede prestaties in de voorbereiding straks weer minder aan bod zullen komen, hoort volgens Slot bij het traject van een jeugdspeler. "Ze krijgen vaak in de voorbereiding wat meer kansen. Doen ze het goed, dan kunnen ze bij ons blijven trainen. Maar we hebben ook een aantal uitstekende jongens die geen jeugdspeler zijn, maar ook op de bank zitten. De concurrentie is dus groot. Dat is zo bij een topclub. Daarom kunnen alleen de absolute toptalenten het eerste elftal halen."

Verhuur of niet?
Het dilemma is vervolgens of spelers die nog niet aanhaken moeten worden verhuurd, of in de jeugd hun minuten blijven maken. "Het echte doel is natuurlijk om zo snel mogelijk jongens bij het eerste te krijgen, maar het zou ook heel prettig zijn als we met Feyenoord Onder 21 zouden promoveren. Het is een keuze die we moeten maken, waarbij we dit jaar ook de Youth League hebben. Dat zijn ook heel mooie wedstrijden voor die jongens."

De afweging of een speler wel of niet wordt verhuurd, is niet aan Slot, zo legt hij uit. "Ik ben daar niet zo nadrukkelijk bij betrokken, maar er wordt per individu naar gekeken door de mensen die daar echt over gaan. Rini Coolen, Jelle Goes, Koen Stam, Dennis te Kloese. En als ze mijn mening vragen, dan geef ik die ook."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties