Zaakwaarnemer Gimenez: ''Real Madrid wil dat Santiago een tussenstap maakt''

Zaakwaarnemer Gimenez: ''Real Madrid wil dat Santiago een tussenstap maakt''

Real Madrid heeft een oriënterend gesprek gehad met de zaakwaarnemer van Santiago Gimenez. De Spaanse topclub erkende de potentie van de 22-jarige Mexicaanse spits, maar heeft ook duidelijk gemaakt dat een overstap van Feyenoord naar Real Madrid momenteel geen optie is.

''Ik ben heel open over dit soort zaken, ik ben heel eerlijk. Ik vertel je de waarheid zoals het is,'' begint vader en tevens zaakwaarnemer Christian Gimenez over zijn zoon in gesprek met Mexicaanse media. ''Hij heeft toenadering gehad van klasse A-teams, ik heb gesproken met klasse A-teams; niet slechts één, maar verschillende.''

Voor Gimenez komt een stap naar de Spaanse top nog te vroeg, zo benadrukt zijn vader. ''Real Madrid wil dat Santiago een tussenstap maakt, niet direct van Feyenoord naar Madrid.'' De La Liga is volgens de Mexicaanse oud-voetballer niet een competitie die wordt gezien als de beste optie voor een vervolgstap in zijn carrière.

De Bundesliga is dat wel. ''Voor zijn volgende stap is Duitsland een zeer belangrijke en interessante markt voor zijn ontwikkeling. In Italië kan hij een vervanger worden van een spits die gaat vertrekken, maar niet komende zomer. Over zes maanden of de volgende zomer kan dat een optie zijn. Verdedigend is het Italiaanse voetbal sterker, dus daar wordt Santi een betere speler van.''

Santi op zijn plek bij Feyenoord
De Premier League wordt ook gezien als een optie dat past bij zijn speelstijl, maar Christian Gimenez benadrukt dat er tot op de dag van vandaag geen concrete voorstellen zijn binnengekomen voor een transfer. Voorlopig blijft het nog bij interesse en daarbij is er geen haast om Feyenoord te verlaten. Volgend seizoen speelt de Rotterdamse club zo goed als zeker acht duels in de groepsfase van de Champions League, en dat is ook interessant voor Gimenez.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties