Zes stijgers en zes dalers bij marktwaarde-update Feyenoord

Zes stijgers en zes dalers bij marktwaarde-update Feyenoord

De marktwaarde van Santiago Gimenez is iets gedaald, maar de Mexicaan blijft de meest waardevolle speler van Feyenoord. Dat is althans de conclusie van de nieuwe update die datawebsite Transfermarkt maandag doorvoerde. Tegenover zes spelers die hun marktwaarde zagen stijgen, stonden ook zes dalers.

De website van Transfermarkt bevat een enorme, wereldwijde database in voetballers. Daarbij wordt ook een inschatting gemaakt van hun marktwaarde, die natuurlijk geregeld bijgewerkt moet worden. De laatste update was op 15 december en dus moesten na drie maanden ook bij Feyenoord weer de nodige wijzigingen worden doorgevoerd. Dat had onder meer tot gevolg dat de totale selectiewaarde iets steeg: van €309,55 miljoen naar €313,35 miljoen. Wel is PSV met een totale waarde van €318,63 miljoen de nieuwe nummer één.

Stijgers
De grootste stijger bij Feyenoord is Mats Wieffer. Hij vertegenwoordigde volgens de website al een waarde van 18 miljoen, maar dat is nog eens met toegenomen tot 27 miljoen. Ook Thomas Beelen (van 3 naar 7 miljoen) en Timon Wellenreuther (van 3 naar 6 miljoen) zijn flink gestegen, evenals de van Newcastle United gehuurde Yankuba Minteh (van 8 naar 12 miljoen). De andere twee stijgers zijn de talenten Antoni Milambo (van 4 naar 6 miljoen) en Givairo Read (van 25.000 naar 800.000).

Daling Gimenez
Daartegenover staan dus net zoveel dalers. Van hen is Gimenez de opvallendste; zijn waarde daalt met 5 miljoen euro, maar hij blijft met 45 miljoen euro de meest waardevolle Feyenoorder. De Mexicaan vertegenwoordigt nog steeds meer waarde dan Dávid Hancko (35 miljoen) en een van de andere grootste dalers Lutsharel Geertruida (32 miljoen, daalde 3 miljoen). Gimenez blijft overigens ook met zijn nieuwe waarde de duurste speler van de Eredivisie.

"Transfermarkt heeft lang getwijfeld of Gimenez een afwaardering verdiende", lichtte de website toe. "Zijn prestaties van de afgelopen maanden rechtvaardigen niet meer de voor de Eredivisie hoge marktwaarde van 50 miljoen euro, maar met de zomer in aantocht zullen de transfergeruchten rond de Mexicaan weer kunnen oplaaien. Dat zou betekenen dat zijn marktwaarde in de zomer weer toe zou kunnen nemen, een jojo-effect dat we wilden proberen te vermijden. De prestaties van Gimenez zijn echter zo ver teruggezakt, dat Transfermarkt toch heeft besloten de stap naar afwaardering te zetten, waarmee de Feyenoorder zich, in tegenstelling tot vorige updaterondes, dit keer de grootste daler mag noemen."

Overige dalers
De andere vier dalers aan de kant van Feyenoord zijn Igor Paixão (van 15 naar 12 miljoen), Justin Bijlow (van 15 naar 13 miljoen), Ayase Ueda (van 9 naar 8 miljoen) en Marcos López (van 4 naar 3 miljoen).

Alle marktwaardes:

Speler Marktwaarde Verschil
Santiago Gimenez €45 miljoen - €5 miljoen
Dávid Hancko €35 miljoen  -
Lutsharel Geertruida €32 miljoen - €3 miljoen
Mats Wieffer €27 miljoen + €9 miljoen
Quilindschy Hartman €23 miljoen
Quinten Timber €22 miljoen -
Calvin Stengs €15 miljoen -
Justin Bijlow €13 miljoen - €2 miljoen
Yankuba Minteh €12 miljoen + €4 miljoen
Igor Paixão €12 miljoen - €3 miljoen
Luka Ivanusec €12 miljoen -
Ramiz Zerrouki €10 miljoen -
Ayase Ueda €8 miljoen - € 1 miljoen
Thomas Beelen €7 miljoen + €4 miljoen
Timon Wellenreuther €6 miljoen + €3 miljoen
Antoni Milambo  €6 miljoen + €2 miljoen
Leo Sauer €5 miljoen -
Gernot Trauner €4,5 miljoen -
Bart Nieuwkoop €4 miljoen
Ondrej Lingr  €4 miljoen -
Marcos López €3 miljoen - €1 miljoen
Alireza Jahanbakhsh €3,7 miljoen -
Thomas van den Belt €2 miljoen -
Givairo Read €800.000 + €775.000
Gjivai Zechiël €600.000 -
Mikki van Sas €400.000 -
Kostas Lamprou €350.000 -
Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties