Wijnaldum over Feyenoord: ''Voor mij was de keuze heel makkelijk''

Wijnaldum over Feyenoord: ''Voor mij was de keuze heel makkelijk''

Georginio Wijnaldum heeft opnieuw tekst en uitleg gegeven waarom een terugkeer naar Feyenoord er niet inzat. De Rotterdammers hadden een poging gewaagd om de ervaren middenvelder te contracteren. Wijnaldum maakte uiteindelijk een transfer naar Saudi-Arabië.

"Voor mij was de keuze heel makkelijk," begint Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "Want ik kon gewoon nergens anders naartoe. Paris Saint-Germain hield een vraagprijs aan die andere clubs niet wilden betalen. We hebben nog geprobeerd om gratis weg te komen of voor minder geld. Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saoedi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij Paris Saint-Germain blijven en een jaar níét spelen."

PSG vroeg tien miljoen euro voor Wijnaldum. Feyenoord was alleen een optie wanneer de middenvelder transfervrij kon vertrekken uit Frankrijk. "Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen. Maar die optie heb ik al snel losgelaten. Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten, en dan nog mijn salaris erbij: dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet. Dan heeft het geen zin meer daar verder nog aan te denken."

Wijnaldum heeft niet het idee dat hij bij Al-Ettifaq aan het afbouwen is. "Ik volg de Eredivisie nu niet echt goed. Soms kijk ik een wedstrijd van Feyenoord of PSV of Ajax, maar ik weet niet welke stappen de Eredivisie als geheel heeft gemaakt. Wat het niveau in Saoedi-Arabië betreft, had ik verwacht dat het makkelijker voetballen zou zijn. Het is niet zo dat je even makkelijk gaat ballen daar. Je hoort mensen vaak praten over voetballen in de zandbak. Nou, zo is het echt niet, hoor. Alle clubs kunnen investeren in buitenlandse spelers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties