Wieffer toe aan vakantie: "Helemaal kapot na 70 minuten"

Wieffer toe aan vakantie: "Helemaal kapot na 70 minuten"

Bondscoach Ronald Koeman benoemde Mats Wieffer als lichtpunt omdat hij als enige goed de tegenstander onder druk wist te zetten. Toch was de interland tegen Italië niet zijn beste wedstrijd van afgelopen seizoen.

"Ik was wel helemaal kapot na 70 minuten", begint Wieffer tegenover ESPN. "Vooral door de manier hoe wij drukzetten moest ik ver door en daarna ook weer terugstappen. Ik denk dat bij ons vooral het drukzetten niet goed liep, waardoor ze er gewoon doorheen konden spelen."

Waardoor het precies misging in de afgelopen twee wedstrijden is voor Wieffer moeilijk te verklaren. "Een beetje van alles. Het is nog een beetje onwennig. Ik speel natuurlijk mijn derde interland, net als Lutsharel en die speelde achter mij. Het zijn hele goede wedstrijden, want als het fout gaat wordt het meteen afgestraft."

Europese topwedstrijden
Het is logisch dat deze wedstrijden aan het einde van een lang seizoen extra zwaar zijn, maar qua niveau vergelijkt Wieffer ze met de wedstrijden in de Europa League. "Je kan het wel een beetje vergelijken met dat soort wedstrijden. De wedstrijd van afgelopen woensdag en nu is wel van hetzelfde niveau. Dit zijn wel hele leerzame wedstrijden voor mij. Het gaat niet altijd even goed, maar het is wel leerzaam dat ik weet waar ik naar toe moet."

Vakantie
"Het was er wel eentje ja", reageert Wieffer na een opsomming aan hoogtepunten van zijn seizoen. "Nu even rust en alles laten bezinken. Ik heb twee keer in de basis gestaan en dat was voor mij persoonlijk wel lekker, maar als je twee keer verliest en je wordt vierde is het wel heel zuur. Het is voor mij persoonlijk natuurlijk wel een fantastisch seizoen geweest."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties