"We speelden nu tegen de best voetballende ploeg van Nederland"

"We speelden nu tegen de best voetballende ploeg van Nederland"

In Nijmegen zal de komende dagen met veel pijn worden teruggekeken naar de finale van zondagavond, want zeker op basis van de eerste helft zat er meer in voor NEC. Toch kwam Feyenoord in de tweede helft veel beter voor de dag en hebben de Rotterdammers uiteindelijk terecht gewonnen. Trainer Rogier Meijer is trots op zijn ploeg.

"We maakten een plan waar Feyenoord moeite mee had, we kijken nu hoe we dit langer vol zouden kunnen houden", vertelde de coach van NEC op de persconferentie. "We zijn bezig aan een geweldig seizoen, maar helaas hebben we het niet kunnen bekronen met directe plaatsing voor Europees voetbal. Volgende week spelen we weer tegen AZ en zullen we ons weer laten zien, daar ben ik honderd procent van overtuigd."

Hoewel men bij NEC al trots is op het bereiken van de finale, wil je uiteraard voor meer gaan op het moment dat je er staat. "We hebben alles gegeven, maar helaas is het niet gelukt. Ik ben trots op de manier waarop we ons hebben gepresenteerd. We zijn hier gekomen door op een bepaalde manier te voetballen en speelden nu tegen de best voetballende ploeg van Nederland, vind ik. Op dit moment doet de verloren finale pijn."

Meijer was ook niet blij met de twee momenten dat de wedstrijd stil kwam te liggen. "Het breekt het ritme van de wedstrijd. De tweede onderbreking kwam ons niet slecht uit, want we waren niet goed gestart aan de tweede helft. Feyenoord zat sterker in de duels, dus dat konden we aanpassen. Voor de neutrale toeschouwer zat alles erop en eraan - en daar hoort dit ook bij. Natuurlijk hoort het niet bij een bekerfinale en voetbal in het überhaupt, maar over het algemeen was de sfeer goed. Toch zijn er een paar mensen die dan wat anders doen."

Lees meer over
KNVB Beker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties