Wellenreuther: "Hij vertelde dat we er echt voor moesten vechten"

Wellenreuther: "Hij vertelde dat we er echt voor moesten vechten"

Timon Wellenreuther heeft in zijn carriere al diverse grote wedstrijden gekeept, maar een finale blijft toch altijd iets speciaals. De doelman liet echter zien totaal geen last te hebben van spanning en speelde een ongekend goed duel. Hij hield Feyenoord op meerdere belangrijke momenten in leven en dat zag ook Arne Slot direct na afloop van het duel.

"Het betekent heel erg veel", opent Wellenreuther voor de camera van ESPN. "Zeker na vorig jaar toen we kampioen werden. We zaten vooraf in de kleedkamer en zeiden hoe geweldig het vorig jaar was om iets te winnen. We hebben dit jaar ook goed gespeeld en dan niks winnen zou heel vervelend zijn. Daarom gingen we de tweede helft all-in."

De doelman was in de hele wedstrijd belangrijk, maar zonder zijn redding in de achtste minuut had de finale zonder twijfel heel anders gelopen. "Zeker de eerste helft was niet zo goed. Het was een hele belangrijke redding zo vlak na de start. In de tweede helft moest het beter en ik denk dat we dat ook hebben laten zien."

Ook in het interview na afloop lijkt Wellenreuther heel rustig en kalm, maar zelf weet hij dat dit niet altijd zo is. Ik zie er misschien rustig uit, maar ik leef altijd heel erg mee." Tot slot krijgt de doelman de vraag wat er in de rust is gebeurd waardoor Feyenoord zoveel beter ging voetballen. "De trainer had een sterke speech en hij deed een aantal tactische wijzigingen. Hij vertelde dat we er echt voor moesten vechten en dat het ervoor gewoon niet goed was. Het verschil was goed te zien daarna."

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties