Wanneer kan Feyenoord zijn internationals terugverwachten?

Wanneer kan Feyenoord zijn internationals terugverwachten?

Feyenoord maakt vlak na de winterstop een lastige fase door. Een van de mogelijke verklaringen hiervoor is de smalle selectie die Arne Slot door de Afrika Cup en Azië Cup tot zijn beschikking heeft. Wanneer kan de trainer zijn uitgevlogen internationals terugverwachten?

Yankuba Minteh
Te beginnen met Yankuba Minteh, die met Gambia al op de rand van uitschakeling verkeert. Het land verloor al van Senegal (3-0) en Guinee (1-0) en kan alleen als een van de beste nummers drie nog door naar de knock-outfase. Daarvoor moet Gambia in ieder geval zien te winnen van Kameroen, dat in twee duels 1 punt veroverde. Die wedstrijd, dinsdagavond om 18:00 uur, bepaalt dus of Minteh deze week al terugkeert bij Feyenoord.

Ramiz Zerrouki
Voor de andere Afrika Cup-ganger van Feyenoord, Ramiz Zerrouki, is de knock-outfase iets dichterbij. Algerije stelde teleur door gelijk te spelen tegen Angola (1-1) en Burkina Faso (2-2), maar ligt nog steeds op koers. Met 2 punten is het op dit moment een van de beste nummers 3, en ook de eerste en tweede plaats zijn zelfs nog mogelijk. Dinsdagavond om 21:00 uur neemt Algerije het op tegen Mauritanië, dat nog puntloos is. Bij een overwinning is de ploeg hoe dan ook door, maar zelfs een punt kan al genoeg zijn.

Overwintert Zerrouki, Minteh of allebei, dan bepaalt het succes in de knock-outfase natuurlijk wanneer de Feyenoorders terugkeren. Deze rondes worden op de volgende data afgewerkt:

Achtste finales: zaterdag 27 januari t/m dinsdag 30 januari
Kwartfinales: vrijdag 2 februari & zaterdag 3 februari
Halve finales: woensdag 7 februari
Troostfinale & finale: zaterdag 10 februari & zondag 11 februari

Ayase Ueda
Het Japan van Ayase Ueda won de openingswedstrijd tegen Vietnam met 4-2, maar ging daarna verrassend met 2-1 onderuit tegen Irak. Toch is de ploeg al erg dicht bij een ticket voor de volgende ronde. Een gelijkspel is in de laatste wedstrijd tegen Indonesië - dat ook 3 punten heeft - al genoeg om plek 2 veilig te stellen. En zelfs bij een nederlaag, maakt het land met 3 punten nog goede kans om als een van de beste nummers 3 door te gaan.

Alireza Jahanbakhsh
Ook Alireza Jahanbakhsh zien we voorlopig nog niet terug. Met Iran is hij zelfs als enige van de vier Feyenoorders al zeker van een ticket voor de volgende ronde. Het land won van Palestina (4-1) en Hong Kong (0-1) en speelt in de slotwedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten (dinsdagmiddag om 16:00 uur) alleen nog om de koppositie.

De kans is dus groot dat Ueda én Jahanbakhsh de eindfase van de Azië Cup gaan halen. De volgende rondes worden gespeeld op de volgende data:

Achtste finales: zondag 28 januari t/m woensdag 31 januari
Kwartfinales: vrijdag 2 februari en zaterdag 3 februari
Halve finales: dinsdag 6 februari en woensdag 7 februari
Finale: zaterdag 10 februari

Speelschema Feyenoord
Woensdag 24 januari: Feyenoord - PSV (beker)
Zondag 28 januari: Feyenoord - FC Twente
Zondag 4 februari: AZ - Feyenoord
Zondag 11 februari: Feyenoord - Sparta
Donderdag 15 februari: Feyenoord - AS Roma (Europa League)

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh Ramiz Zerrouki Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties