Jahanbakhsh wint wederom; Minteh moet vrezen voor uitschakeling

Jahanbakhsh wint wederom; Minteh moet vrezen voor uitschakeling

Alireza Jahanbakhsh heeft goede zaken gedaan met Iran in Groep C van de AFC Asian Cup. De rechtsbuiten won vrijdagavond met 1-0 van Hongkong en is na twee duels koploper in de groep, waarmee Iran zich heeft geplaatst voor de knock-out fase. Iran staat op zes punten, nadat het eerder met ruime cijfers wist te winnen van Palestina.

Voor Jahanbakhsh was een basisplaats weggelegd in het Khalifa Internationaal Stadion gelegen in Qatar. De 29-jarige aanvaller van Iran speelde tachtig minuten en werd door Sofascore beoordeeld met een 6.8 voor zijn optreden. Jahanbakhsh was vijftig keer aan de bal, maar wist daarin geen doelpunt of assist af te leveren.

Scoreverloop
24' | 0-1' | Ghaedi

Opstellingen
Hong Kong: Yapp; Chan, Camargo, Shinichi, Gerbig, Núñez, Orr, Tan, Sun, Tze-Nam, Wu.
Iran: Beiranvand; Cheshmi, Hosseini, Mohammadi, Moghanlou; Ghayedi, Kanaanizadegan, Rezaeian; Jahanbakhsh, Taremi, Ghoddos.

Land Wedstrijden Punten
1. Iran 2 4
2. Oezbekistan 2 4
3. Turkmenistan 2 1
4. Hongkong 2 1

Minteh bij verlies volgende week terug naar Feyenoord
Gambia heeft ook de tweede groepswedstrijd op de Africa Cup niet weten te winnen. Voor Yankuba Minteh en zijn teamgenoten dreigt daardoor een vroegtijdige uitschakeling op het eindtoernooi. Wanneer Gambia volgende week dinsdag niet weet te winnen van Kameroen, zit het avontuur er alweer op.

Feyenoord kan bij een uitschakeling van Gambia in de groepsfase weer beschikken over de talentvolle buitenspeler tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente op zondag 28 januari. Het bekerduel tegen PSV komt voor Minteh nog te vroeg.

Vrijdagavond was Guinee met 1-0 te sterk voor Gambia. Minteh begon op de bank en kwam als invaller binnen de lijnen. De Feyenoorder scoorde een fraaie treffer, maar zag de gelijkmaker afgekeurd worden. Minteh kreeg een half uur speeltijd en werd beoordeeld met een 6.2.

Scoreverloop
69' | 1-0 | Camara

Opstellingen
Guinee
: Kone; Diakite, Jeanvier, Diakhaby, I. Sylla©; Moriba, Toure; Guilavogui, A. Camara, S. Sylla; Bayo
Gambia: Gaye; Janko, Gomez, O. Colley©, Mendy; Sundberg, Darbos; E. Colley, Jallow, Fadera; Barrow.

Land Wedstrijden Punten
1. Senegal 2 6
2. Guinee 2 4
3. Kameroen 2 1
4. Gambia 2 0
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties