Ook Jahanbakhsh met assist belangrijk bij start Azië Cup

Net als Ayase Ueda is ook voor Alireza Jahanbakhsh zondag de Azië Cup begonnen. Met Iran won de rechtsbuiten van Feyenoord met 4-1 van Palestina. Daarbij was Jahanbakhsh - die de volle 90 minuten meedeed - zelf ook belangrijk door goed het overzicht te bewaren en zo de derde Iraanse treffer voor te bereiden.

Dankzij de assist van Jahanbakhsh kwam Iran in de 38e minuut al op een 3-0 voorsprong. Palestina deed op slag van rust nog iets terug, maar kon niet meer gevaarlijk worden. Uiteindelijk eindigde het openingsduel in 4-1, waarmee Iran aan kop gaat in groep C. De ploeg van Jahanbakhsh speelt in de komende twee wedstrijden tegen Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten.

Feyenoorders in Azië Cup & Afrika Cup
Eerder op de dag wist ook Japan al zijn openingswedstrijd te winnen, waarbij Ayase Ueda tegen Vietnam de eindstand van 4-2 op het scorebord zette. De Feyenoorders in de Afrika Cup spelen vandaag (maandag) hun eerste duel. Het Gambia van Yankuba Minteh wacht om 15:00 uur een zware wedstrijd tegen titelhouder Senegal. Om 21:00 uur neemt Ramiz Zerrouki het met Algerije op tegen Angola.