Ueda trefzeker als invaller bij start van Asian Cup

Voor het nationale voetbalelftal van Japan is zondagmiddag het Aziatisch kampioenschap voetbal begonnen. Ayase Ueda mocht invallen bij de grote favoriet voor de toernooiwinst en samen met zijn landgenoten werd er met 4-2 gewonnen van Vietnam. Voor de Feyenoorder was het zijn achtste doelpunt in het shirt van zijn nationale elftal.

Afgelopen vrijdag werd het toernooi door gastland Qatar met een 3-0 overwinning op India afgetrapt en zaterdag wist ook Australië de drie punten te pakken. De wedstrijden tussen China en Tadzjikistan en Oezbekistan en Syrië eindigden beide in een gelijkspel. In de groep met Indonesië en Irak kent Japan dus een perfecte start en ook voor Ueda zal het een fijn begin zijn van dit eindtoernooi.

De wedstrijd tussen Japan en Vietnam begon redelijk spectaculair, want al na zestien minuten spelen stond er een tussenstand van 1-1 op het scorebord. Namens de thuisspelende ploeg scoorde Takumi Minamino de openingstreffer en in de 45ste minuut wist hij de Japanners ook weer op 2-2 te zetten, nadat Vietnam kort op voorsprong kwam. Vlak voor rust was het Keito Nakamura die zijn land met een voorsprong de rust in schoot.

Ueda mocht direct na rust binnen de lijnen komen om te beginnen aan zijn 21ste interland voor Japan. Zoals hij bij de nationale ploeg wel vaker het net weet te vinden, scoorde hij ook zondagmiddag weer een doelpunt. In minuut 85 besliste hij persoonlijk de wedstrijd door een aantal verdedigers en de keeper te verrassen met zijn sterke schot.

Groepsgenoten Indonesië en Irak komen maandagmiddag om 15:30 uur in actie en vervolgens staat de volgende wedstrijd voor Japan op het programma voor aanstaande vrijdag om 12:30 uur tegen Irak. De Japanners sluiten de groepsfase op woensdag 24 januari om 12:30 uur af tegen Indonesië. De achtste finales vinden plaats vanaf 28 januari en de uiteindelijke finale wordt op 10 februari om 16:00 uur afgewerkt.