Zerrouki in de basis bij moeizaam gelijkspel voor Algerije

Ramiz Zerrouki mocht zaterdagmiddag op de Afrika Cup in de basis beginnen bij Algerije. Nadat de middenvelder van Feyenoord bij de openingswedstrijd nog op de bank moest beginnen, mocht hij vandaag tegen Burkina Faso de gehele wedstrijd uitspelen. Na een zenuwslopende slotfase stapten beide teams uiteindelijk met één punt van het veld.

Als één van de favorieten voor de toernooiwinst begon Algerije de wedstrijd als nummer twee tegen koploper Burkina Faso. De wedstrijd in het Peace of Bouake Stadium kwam moeizaam opgang en pas in de blessuretijd van de eerste helft kwam de tegenstander van Zerrouki via Mohamed Konaté op voorsprong. Algerije begon de tweede helft nog erg goed door binnen zes minuten de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar dit werd niet volgehouden.

Na twintig minuten lang zoeken naar kansen en overheersend balbezit, was het uiteindelijk toch Burkina Faso die tegen de verhouding in weer op voorsprong kwam. In de 71ste minuut was het Bertrand Traore die zijn ervaring in de Premier League toepaste en de 1-2 scoorde. In de uiterste fase van de blessuretijd was het Baghdad Bounedjah die voor de tweede keer het elftal van Zerrouki op gelijke hoogte schoot. Aanstaande dinsdag staat de laatste wedstrijd in de groepsfase te wachten tegen Mauritanië.

Alle overige internationals van Feyenoord kwamen op vrijdag al in actie. Met de nederlagen voor Gambia (1-0 tegen Guinee) met Yankuba Minteh en Japan met Ayase Ueda (2-1 tegen Irak), was het echter geen positieve dag. Alireza Jahanbakhsh wist met Iran wel 0-1 te winnen van HongKong. Aanstaande dinsdag neemt Gambia het op tegen Kameroen in de strijd om de derde plek en speelt Iran de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Japan komt woensdag voor de laatste keer deze groepsfase in actie tegen Indonesië.

45+3' | 0-1 | Konaté
51' | 1-1 | Bounedjah
71' | 1-2 | Traoré
90+5' | 2-2 | Bounedjah