Vormdip Gimenez houdt aan: "Maar gooi je het voor een finale ineens om?"

Vormdip Gimenez houdt aan: "Maar gooi je het voor een finale ineens om?"

Na de 0-1 zege op Fortuna Sittard staat bij Feyenoord alles nu in het teken van de bekerfinale tegen NEC. De vraag welke doelman onder de lat zal staan, werd door Arne Slot al beantwoord, maar kwam toch ook in de AD Voetbalpodcast weer ter sprake. Daarnaast ging het ook over een andere keuze: Santiago Gimenez of Ayase Ueda?

Slot liet er afgelopen vrijdag geen twijfel over bestaan: Timon Wellenreuther blijft ook volgende week onder de lat staan. Dat zegt echter nog niks over zijn keuze na de bekerfinale. "Als Slot zegt: we houden je tot het eind van het seizoen onder de lat, dan is dat wel een signaal richting komende zomer. Maar dat is het ook als je hem eruit haalt voor die laatste vier wedstrijden", begon clubwatcher Mikos Gouka.

Tegelijkertijd gaf Wellenreuther zelf al aan volgend seizoen eerste keeper te willen zijn, of dat nu bij Feyenoord is of ergens anders. "Zijn agent is al bezig hem goed in de markt te zetten. PSV wordt genoemd, maar daar wordt meteen bijgezegd dat er nog geen concrete gesprekken zijn geweest. Waarom zou PSV niet geïnteresseerd zijn in een keeper die in de Eredivisie tot de allerbesten behoort en nog een eenjarig contract heeft?"

"Ik geloof niet dat we meteen moeten concluderen dat hij volgend jaar bij PSV onder de lat staat", vervolgde Gouka. "Als hij weg zou gaan, lonkt ook de Bundesliga. Het is een Duitse jongen die in Nederland eigenlijk bekender is dan in Duitsland. Ik denk dat dat altijd wel in zijn achterhoofd zit, dat hij bij een goede club in de Bundesliga nog wil laten zien hoe goed hij is. Hij bewijst nu dat hij week in week uit foutloos en op een heel goed niveau kan keepen."

Gimenez of Ueda?
De vraag is ook of Slot voor de bekerfinale vasthoudt aan Gimenez. Dat doet de trainer al het hele seizoen, maar tegen Fortuna maakte de spits wederom een zwakke indruk. "Het niveau van Gimenez is de laatste weken hetzelfde, niet het niveau wat Feyenoord nastreeft", constateert ook Gouka. "Maar gooi je dat dan ineens voor een finale om? Het kan dat Slot denkt: Gimenez is niet bepaald vol vertrouwen en je moet die beker winnen. moet ik dan niet de sterkste spits opstellen? Ik vond Ueda tegen Fortuna goed invallen, al miste hij zijn enige grote kans."

Welke spits moet starten in de bekerfinale?
Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties