Voor welke basiself moet Slot morgen kiezen in Arnhem?

Voor welke basiself moet Slot morgen kiezen in Arnhem?

Feyenoord begint morgenmiddag om 14:30 het nieuwe Eredivisieseizoen op bezoek bij Vitesse in GelreDome. De selectie van de Rotterdammers begint steeds meer vorm te krijgen, al kunnen de recente transferperikelen rond Marcos Senesi en Fredrik Aursnes het Arne Slot moeilijk gaan maken wat betreft het kiezen van de basiself.

Wat zeker is, is dat de Rotterdammers het seizoen starten zonder échte linksback. Het Algemeen Dagblad denkt daarom dat Jacob Rasmussen op de linkerflank begint, terwijl De Telegraaf Marcus Pedersen op die positie verwacht. De officiële bevestiging van de komst van Marcos Lopez - de Peruaanse linksback van San Jose Earthquakes - laat nog op zich wachten, al lijkt het aannemelijk dat die snel volgt.

Moet Slot kiezen voor Rasmussen of Pedersen als linksback?

Senesi staat op het punt om een transfer naar Bournemouth in de Premier League te maken. De Argentijnse verdediger is al persoonlijk akkoord met The Cherries en overeenstemming tussen beide clubs lijkt slechts een kwestie van tijd. Feyenoord heeft met Rasmussen, die morgen zijn officiële debuut maakt tegen zijn oude werkgever, de (voorlopige) vervanger van Senesi al in huis.

Verder lijkt ook Aursnes eerdaags te vertrekken bij de Rotterdammers. Slot gaf vrijdag op de persconferentie aan dat de Noor volledig gefocust is op Feyenoord en de trainer ziet daarom geen reden om zijn middenvelder op de bank te zetten. De sportief directeur van Benfica, Rui Pedro Braz, is inmiddels naar Nederland gevlogen om verder te onderhandelen met Feyenoord. Het wordt interessant hoe dat zich de komende dagen gaat ontwikkelen.

Slot moet Senesi en Aursnes sparen vanwege transferperikelen

Orkun Kökcü is er sowieso niet bij in Arnhem nadat hij een aantal weken geleden de training geblesseerd moest verlaten. Gernot Trauner is wel weer fit en maakt zijn rentree in de basis. Achter de naam van Javairô Dilrosun staat nog een vraagteken, al is de kans groot dat hij wel gewoon start. Datzelfde geldt voor Oussama Idrissi, hoewel de vleugelspeler nog geen negentig minuten kan spelen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties