Voor in de agenda: strijd om Johan Cruijff Schaal begin augustus

Voor in de agenda: strijd om Johan Cruijff Schaal begin augustus

Feyenoord begint het seizoen 2024-2025 met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Als kersverse bekerwinnaar strijdt het dan met de landskampioen om de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

De traditionele wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar staat dit jaar gepland voor vrijdag 2 of zondag 4 augustus. De exacte speeldatum is afhankelijk van de eventuele Europese verplichtingen van de deelnemers aan de Johan Cruijff Schaal. De KNVB maakt op korte termijn de exacte datums bekend, maar begin augustus kan alvast worden vrijgehouden.

Ook dit seizoen streed Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal, maar zag het PSV er met de prijs vandoor gaan (0-1). De kans is groot dat dit jaar hetzelfde affiche op het programma staat, aangezien de Eindhovenaren met nog vier speelrondes te gaan afstevenen op de landstitel. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van de landskampioen, in dat geval het Philips Stadion.

In totaal won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal (voorheen Nederlandse Super Cup) tot dusver viermaal in de clubhistorie. Trainer Arne Slot wist deze prijs nog niet te winnen in zijn trainingscarriere en met Feyenoord. Hij pakte wel de titel en zondagavond de beker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties