Voetbalsters Feyenoord beginnen seizoen met zege op Excelsior

Feyenoord Vrouwen is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning op stadsgenoot Excelsior Vrouwen. De stadsderby werd door de ploeg van Danny Mulder met 2-1 winnend afgesloten op Varkenoord. De drie punten blijven daardoor op Zuid.

Excelsior begon de wedstrijd nog uitstekend. Na drie minuten scoorde de oud-speelster van Jong ADO Den Haag, Dana Breewel, uit een hoekschop het eerste doelpunt. Breewel was hiermee verantwoordelijk voor het eerste doelpunt in het nieuwe seizoen voor de Kralingers.

Feyenoord zocht daarna met nieuwelingen Danique Ypema, Amber Verspaget, Sabrine Ellouzi, Esmee de Graaf en Zoï van de Ven naar de gelijkmaker. Na iets meer dan twintig minuten spelen was het raak voor aanvalster Maxime Bennink.

In de tweede helft was het de ervaren Pia Rijsdijk die het winnende doelpunt wist te maken voor Feyenoord. De 30-jarige aanvalster kwam als invaller binnen de lijnen en had slechts acht minuten nodig om het verschil te maken.

De supporters die aanwezig waren vrijdagavond zullen de wedstrijd snel vergeten. Trainer Danny Mulder is het daar mee eens. "Maar over een paar weken heeft niemand het er meer over hoe we deze hebben gewonnen, maar ik ben zeker niet te spreken over de uitvoering. Het was niet om aan te gluren", vertelt Mulder in gesprek met RTV Rijnmond.

3' | 0-1 | Breewel
21' | 1-1 | Bennink
68' | 2-1 | Rijsdijk