Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Paixão terug in de basis

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Paixão terug in de basis

De winter lijkt langzamerhand plaats te maken voor de lente. Met een fris zonnetje werkt Feyenoord deze week toe naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Zonder professionele onderbreking van een wedstrijd, maar met een aantal vrije dagen konden de blikken volledig op de nummer 14 van de Eredivisie. Zo kalm als het weer momenteel is, zo kalm is het ook bij Feyenoord. De landskampioen werkt toe naar een periode met een rustiger programma.

De Rotterdammers mogen de laatste één na laatste speelronde voor de interlandperiode aantreden tegen een ploeg die niet bepaald in vorm is. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen, thuis tegen laagvlieger Vitesse, wat ook nog eens met tien man speelde. Sinds de vorige ontmoeting, waarin Feyenoord een royale 0-4 uitzege boekte, werden vier van de acht wedstrijden verloren. De Almeloërs maken zodoende in een wisselvallige periode door.

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 was voor Calvin Stengs een aanleiding om zijn ploeg bij de hand te nemen. Met twee doelpunten leidde hij zijn ploeg naar de overwinning. Na de wedstrijd tegen FC Groningen waren er grote zorgen over de aanvallende middenvelder. Uiteindelijk is deze week bekend geworden dat de grove tackle van Marvin Peersman geen grote gevolgen heeft. Stengs wordt na de interlandperiode weer opgenomen in de wedstrijdselectie als alles volgens plan verloopt.

Dat betekent wel dat er wederom geschoven moet worden op het middenveld, evenals in Eindhoven. Aldaar speelde Antoni Milambo als aanvallende linkermiddenvelder. De verwachting is dat de jonge dynamische speler tegen Heracles weer op de bank zal plaatsnemen. De kans is daardoor groot dat Igor Paixão zijn opwachting weer mag maken. De Braziliaan kent een moeizaam seizoen, maar toonde tekenen van herstel voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

Aan de andere zijde van topscorer Santiago Gimenez zal vermoedelijk Yankuba Minteh gepositioneerd worden. De Gambiaanse snelheidsduivel maakte de afgelopen twee wedstrijden een gretige indruk en lijkt de roerige periode rondom de Africa Cup volledig achter zich te hebben gelaten. De twee spelers zullen met hun diepgang ruimte moeten creëren voor de Mexicaanse spits om het doelpunt van vorige week een goed vervolg te geven.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Paixão.

Lees meer over
Antoni Milambo Calvin Stengs Santiago Gimenez Igor Paixão Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties