Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Dilrosun weer terug in de basis

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Dilrosun weer terug in de basis

Normaal gesproken klinkt het niet voor de hand liggend om de opstelling te wijzigen na een uitstekende krachtsinspanning. Afgelopen woensdag zorgde Bart Nieuwkoop er op geheel eigen wijze voor dat Sergiño Dest onschadelijk werd gemaakt, toch is de verwachting dat hij aanstaande zondag gewoon weer op de bank plaats zal nemen.

De rechtsback werd als rechtsbuiten gebruikt tegen de koploper. Dat was niet bepaald uit luxe, volgens Arne Slot. De hoofdtrainer zag zijn enige rechtsbuiten niet de energie hebben zoals Nieuwkoop deze kon brengen. Voor Javairô Dilrosun mogelijk een pittige tegenvaller, desondanks zal hij tegen FC Twente op zijn vertrouwde positie worden geposteerd.

Dat is maar goed ook voor Feyenoord. De tegenstander van zondag, FC Twente, is namelijk een stugge ploeg. Het elftal van Joseph Oosting heeft slechts vijf punten minder dan de Rotterdammers en wonnen in Enschede met 2-1 van de kampioen. De snelheid en individuele actie van Dilrosun kunnen daardoor best van pas komen.

Na de overwinning tegen PSV kijkt Feyenoord ongetwijfeld met veel vertrouwen naar het duel tegen de Tukkers. De ploeg van Arne Slot is sinds 3 december ongeslagen en de zege op de koploper in de Eredivisie geeft het elftal mogelijk net het zetje in de rug om met meer overtuiging het voetbal te spelen waar Het Legioen dit seizoen zo van heeft genoten. De afgelopen weken blonk Feyenoord namelijk niet uit in consistentie.

Een opvallende statistiek, die voor de Stadionclub weleens gunstig kan uitpakken, is het verschil in prestaties tussen thuis- en uitwedstrijden van FC Twente. In maar liefst vijf uitwedstrijden werd niet de volle buit behaald, terwijl in thuiswedstrijden alleen niet van PSV werd gewonnen. Nog opvallender is dat Twente de moeilijkste uitwedstrijden nog voor de boeg heeft. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Twente nog meer punten gaat verspelen in uitwedstrijden, zoals zondag in De Kuip.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Dilrosun, Gimenez, Paixão.

Ik verwacht Dilrosun weer in de basis
Lees meer over
Het Legioen De Kuip Bart Nieuwkoop Arne Slot Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties