Vergelijking met vorig seizoen: "Dat heeft dit team nog te bewijzen"

Vergelijking met vorig seizoen: "Dat heeft dit team nog te bewijzen"

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd om terug te komen van een achterstand. Toen FC Twente op 1-0 stond - en na de 2-0 nog meer - deed Arne Slot er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Zijn aanvallende wissels hielpen de Rotterdammers echter niet verder dan een 2-1 eindstand.

Juist het terugkomen in wedstrijden waarin het minder goed loopt, is volgens de verslaggevers van RTV Rijnmond belangrijk. "Dat was een kracht van vorig jaar", begon Dennis van Eersel in de Feyenoord-podcast van de omroep. "Ik zie her en der voorbij komen dat dit team beter zou zijn dan het team van vorig jaar. Sowieso is het nog vroeg om dat soort vergelijkingen te maken, maar dat team bewees ook dat het wedstrijden waarin het niet lekker liep naar zich toe kon trekken. Utrecht-uit, PSV-thuis, AZ-thuis. Dat heeft dit team nog te bewijzen."

Van Eersel zag tot nu toe juist elke moeizame wedstrijd ook direct in een verliespartij eindigen. "Op het Kasteel was Feyenoord het eerste uur niet goed, tegen Twente was Feyenoord niet goed. Fortuna-thuis rekent Slot in dat rijtje niet mee vanwege die rode kaart, maar ook daarnaast was het niet groots. Al die keren dat Feyenoord niet goed was, leverde dat meteen puntverlies op. Dat zal echt opgelost moeten worden, want de dertig wedstrijden die Feyenoord dit seizoen nog speelt, gaan niet allemaal van het niveau tegen Lazio zijn."

Gat van zeven punten
Intussen is het gat met koploper PSV opgelopen tot zeven punten, al denkt Dennis Kranenburg dat dat nog niet veel zegt. "Slot wilde er ook niet veel over zeggen. Ja, het verschil is er, maar Feyenoord speelt nog twee keer tegen PSV en PSV gaat ook nog een zwaarder schema krijgen. Ook daar zal een dipje komen en gaan mensen geblesseerd raken. AZ staat er overigens ook nog tussen, ook op vijf punten afstand. Ik denk dat het nog te vroeg in het seizoen is en dat we daar niet blind op moeten staren. Maar we moeten er ook niet van wegkijken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties