Feyenoord achterop in titelrace: "PSV al in een klein zeteltje"

Feyenoord achterop in titelrace: "PSV al in een klein zeteltje"

De eerste competitienederlaag van Feyenoord dit seizoen is direct hard aangekomen. De Rotterdammers zagen het gat met koploper PSV oplopen tot liefst 7 punten en moeten de eerste plek voorlopig even uit het hoofd zetten. Mikos Gouka sprak in de AD Voetbal Podcast zelfs al voorzichtig over de gevolgen die dit weekend heeft gehad voor de uiteindelijke titelrace.

Gouka ziet PSV namelijk weinig punten verspelen dit seizoen. "De individuele klasse voorin is groter dan bij Feyenoord. Natuurlijk heeft Feyenoord een spits van grote klasse, maar op de zijkanten is het op dit moment wat minder. Ik denk dat PSV makkelijker een wedstrijd beslist door een individuele actie uit het niets, terwijl Feyenoord vooral gebaat is bij bijna vooraf uitgetekende doelpunten. Als dat niet loopt - zoals tegen Twente - dan is het moeilijk om een wedstrijd te winnen. PSV heeft dan ook nog wel spelers die het kunnen beslissen."

Welke conclusies op dit moment te trekken zijn? "De subtop is helemaal verdwenen en Feyenoord staat 7 punten achter. Het klinkt misschien gek, maar het zou best kunnen dat er al een 'Vorentscheidung' is gevallen. Er zijn nog 24 wedstrijden, daarvan wint PSV er blindelings 14. Dat betekent dat Feyenoord al die wedstrijden ook moet winnen en twee keer PSV moet verslaan. Ik zie eigenlijk alleen AZ, Twente, Feyenoord en misschien een opgekrabbeld Ajax in staat om van PSV te winnen. Feyenoord heeft dat ook, maar is al 7 punten kwijt. Een nederlaag tegen Twente kan gebeuren, maar die misgelopen punten tegen Fortuna en Sparta heeft PSV wel al gepakt. Ik denk wel dat PSV al in een klein zeteltje zit."

Equivalent van Atlético Madrid
Vervolgens analyseerde Gouka ook nog de nederlaag in Enschede. "In bepaalde facetten is Twente het equivalent van Atlético Madrid. Dat beheersen ze goed - het best in Nederland denk ik. Een keertje blijven liggen, een keertje doorlopen, een keertje zeuren bij de scheidsrechter. Ze komen met veel weg. Ze hebben het tactisch goed ontleed, maar ze weten ook tot in de vezels waar ze moeten irriteren en het tempo uit de wedstrijden moeten halen. Als ze dan op 1-0 komen, spelen ze zo'n wedstrijd als deze."

"Het is niet dat ze gestroomlijnd voetbal spelen, maar er staat een team en ze zoeken het randje op", ging Gouka verder. "Dan ben je als Feyenoord van twee dingen afhankelijk. Ben je zelf goed genoeg om onder de druk uit te voetballen? Dat waren ze nu niet. Dan moet je hopen dat bepaalde dingen jouw kant op vallen. Daar heb je ook een beetje de scheidsrechter bij nodig, en die was gewoon heel slecht. Twente vond dat en Feyenoord vond dat." Gouka herhaalde daarbij de punten die Willem van Hanegem eerder al in zijn krant maakte.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties