Verdonk keert zondag terug in De Kuip: ''Vrienden en familie steunen Feyenoord''

Verdonk keert zondag terug in De Kuip: ''Vrienden en familie steunen Feyenoord''

Feyenoord begint de tweede seizoenshelft zondagmiddag met een duel tegen NEC Nijmegen in De Kuip. Bij de Nijmegenaren staat oud-Feyenoorder Calvin Verdonk onder contract. De 26-jarige verdediger speelde negentien wedstrijden in het eerste van de Rotterdammers en kijkt uit naar de ontmoeting met zijn voormalige werkgever.

''Veel vrienden en familie steunen Feyenoord'', begint de geboren Dordtenaar in gesprek met ForzaNEC.nl. ''Die wonen daar ook in de buurt.'' Verdonk stond vijf jaar onder contract bij Feyenoord en nam definitief afscheid in 2020. De afgelopen seizoenen is er veel veranderd bij Feyenoord, zo ziet ook de linksback. ''Er werken niet heel veel mensen die er in mijn tijd waren. Toch blijft het spelen in De Kuip altijd bijzonder voor me. Goed veld en het publiek dat altijd achter het team staat.''

Feyenoord en NEC hebben de laatste jaren stevige duels uitgevochten, waaronder de bekerwedstrijd van afgelopen seizoen. De Rotterdammers waren na strafschoppen de sterkste na een knotsgek duel. ''Daar put ik wel mijn energie uit. Ik heb twee keer op rij gescoord tegen Feyenoord. Zondag moet daar een derde bij. Feyenoord zal veel aan de bal zijn, maar wij hebben zeker een kans. Kijk maar naar hoe Volendam het in De Kuip heeft gedaan. Ik schat ons iets hoger in dan Volendam. Met name in de omschakeling zullen we onze momenten moeten afmaken, maar ook voetballend kunnen we eronderuit komen.''

Schöne ontbreekt tegen Feyenoord
Verdonk staat in de vermoedelijke opstelling van NEC. Bij de tegenstander van Feyenoord ontbreken zeker Lasse Schöne, Mees Hoedemaker en Brayann Pereira. Eerstgenoemde heeft last van zijn hamstring en traint daardoor nog niet mee. Hoedemaker heeft een schorsing opgelopen, en rechtsback Pereira heeft een spierblessure opgelopen in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Tegenover de blessuregevallen staat wel de inzetbaarheid van Yvandro Borges Sanches. De talentvolle linksbuiten wordt voor een half jaar gehuurd van Borussia Mönchengladbach en kan in De Kuip zijn debuut maken.

Vermoedelijke opstelling NEC:
Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Gonzalez; Tavsan, Ogawa, Hansen.

Lees meer over
Calvin Verdonk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties